Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntem urmăriţi pretutindeni Iată unde se află camerele de luat vederi ale Direcţiei Regionale de Drumuri Constanţa

ro

01 Nov, 2013 00:00 9842 Marime text
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România măreşte  numărul camerelor de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă.

Astfel, conform unui document remis de CNADNR către ZIUA de Constanţa, semnat de directorul general al companiei, ing. Narcis Ştefan Neaga, pe raza de competenţă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa sunt 7 sisteme prevăzute cu camere fixe. Dintre acestea, doar trei sunt operaţionale, restul urmând să fie puse în funcţiune, pe măsură ce se va finaliza conectarea acestora la sistemul central. Graţie datelor puse la dispoziţie cotidianului nostru de reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, ZIUA de Constanţa prezintă locurile în care sunt amplasate aceste camere de monitorizare video.     

După cum arătam şi mai sus, în aria de competenţă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa sunt 7 sisteme prevăzute cu camere fixe. Primul astfel de sistem se află pe raza judeţului Ialomiţa, pe drumul naţional 2 A, la poziţia kilometrică 113+500 de metri, în apropierea localităţii Giurgeni, şi a fost pus în funcţiune la data de 01.10.2010.
Al doilea sistem se află tot în Ialomiţa, pe autostrada Bucureşti - Constanţa, aproape de Feteşti, la kilometrul 144, şi a fost pus în funcţiune la data de 25.11.2011.

Cel de-al treilea sistem este pe drumul naţional 2B, la kilometrul 98+500 de metri, aproape de localitatea Lacu Sărat (Brăila), data punerii în funcţiune fiind 28 octombrie 2013. Al patrulea sistem prevăzut cu camere fixe necesar depistării maşinilor fără rovinietă se află tot pe raza judeţului Brăila, pe drumul naţional 21, la kilometrul 58+765 de metri, aproape de localitatea Bărăganu. Sistemul numărul cinci este amplasat în Călăraşi, pe drumul naţional 3, la kilometrul 110+152 de metri, aproape de localitatea Cuza Vodă. Şi în Tulcea se găseşte un astfel de sistem specializat, acesta fiind localizat pe drumul naţional 22A, la kilometrul 1+138 de kilometri, aproape de Cataloi. Cel de al şaptea sistem se află în judeţul Constanţa, pe drumul naţional 38 (Constanţa - Negru Vodă), la kilometrul 211+ 816 metri, aproape de localitatea Moviliţa. Sisteme prevăzute cu camere fixe de la punctele 4, 5, 6 şi 7 vor fi puse în funcţiune pe măsură ce se va finaliza conectarea acestora la sistem. Amintim că zilele trecute CNADNR a anunţat punerea în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România a 18 noi camere de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă. „Până în acest moment, în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate încă 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%.

În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabila a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%.
Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu”, conform CNADNR.

Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date de către un angajat, iar în cazul în care nu a fost plătită rovinieta, proprietarul maşinii va fi amendat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor 25 Jan, 2014 16:18 De ce nu monteaza CNADR niste camere sa vada si gropile din asfalt de pe soselele noastre ca pe oriunde ai merge zici ca este drum de tara,inclusiv pe autostrada.