Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins în drum spre spital Povestea morţii lui Marian Ilie, şofer la o firmă care transportă persoane pe ruta Năvodari - Corbu. Familia face acuzaţii grave

ro

09 Mar, 2019 00:00 11400 Marime text
Un bărbat care lucra ca şofer la societatea Georgiana&Alina SRL a decedat în urma unui accident de muncă pe data de 5 martie 2019. Este vorba de Marian Ilie, în vârstă de 40 de ani, care, potrivit ITM Constanţa ar fi murit după ce a fost lovit de o piesă de pernă de aer. Bărbatul nu s-a stins imediat, ci în drum spre spital, în maşina administratorului societăţii. Familia bărbatului contestă modul în care s-a tratat accidentul, acuzându-l pe administrator că este responsabil de moartea sa, pentru că nu a chemat ambulanţa.
 
Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa s-a sesizat în urma accidentului de muncă, iar o echipă de inspectori a fost la locul unde s-a petrecut tragedia. Potrivit directorului instituţiei, Eugen Bola, Ilie Marian a fost lovit de o piesă auto care i-ar fi putut cauza o hemoragie, nefiind vorba de o rană deschisă, iar însăşi victima a spus că nu este necesară o ambulanţă. Astfel, administratorul societăţii, Ghiţă Merluşcă, l-a luat pe Ilie Marian în autoturism şi l-a transportat către spital. Din păcate, angajatul societăţii a murit până să ajungă la unitatea spitalicească.
 
„S-a întâmplat o defecţiune. Persoana decedată s-a deplasat la faţa locului şi a rezolvat din punct de vedere tehnic acea defecţiune, numai că a rămas în zona roţii. A pornit maşina ca să umple perna de aer de la una dintre roţi. După ştiinţa mea, era şi administratorul societăţii prezent. A fost lovit de roată, dar nu a simţit decât o durere. Nu a fost nimic foarte grav ca să determine pe cineva să sune la numărul de urgenţă şi să sune la ambulanţă. A fost luat cu maşina după ce a declarat şoferul că se simte bine. Pe drum spre Constanţa, bănuiesc că este vorba de o hemoragie internă, a murit. Nu este lovit, nu este tăiat, nu este strivit. Nu a mai ajuns la Constanţa în viaţă. Aici era decedat. Urmează ca medicina legală să stabilească, după ce va fi necropsia efectuată, dacă avea vreo şansă sau nu”, a declarat Eugen Bola, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa.
 

Ce spune administratorul societăţii în cauză

 
Ghiţă Merluşcă a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că oamenii îl acuză pe el că ar fi vinovat, dar, după cum spune, a încercat să facă tot posibilul să îl transporte la spital, pentru că ambulanţele ajung cu greu în judeţ. De precizat este şi faptul că firma se ocupă de transport persoane pe ruta Năvodari-Corbu.
 
„Nu avea rană deschisă. Se văita şi mă condamnă lumea că nu am chemat salvarea. Salvarea la Istria nu este, la Săcele nu este. Am plecat către Năvodari, iar pe soţie am trimis-o la primire la Năvodari şi i-a spus acolo că dacă este în maşină să nu mai intre în Năvodari căci durează mult până vine. Şi l-am dus direct la Constanţa”, a punctat Ghiţă Merluşcă, administratorul societăţii.
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a confirmat faptul că nu a fost solicitată o ambulanţă la faţa locului. Trupul neînsufleţit al lui Ilie Marian a ajuns la medicina-legală din Constanţa. Astfel, este vorba de o moarte suspectă, fiind accident de muncă, încadrată la moarte violentă.
 

Rudele au alt punct de vedere în legătură cu cele petrecute

 
Familia, pe de altă parte, consideră că vinovaţi sunt reprezentanţii societăţii Georgiana&Alina SRL, care nu ar fi acţionat cum trebuie. O nepoată a decedatului a transmis prin intermediul unei reţele de socializare următorul mesaj: „Prin acest post mă adresez patronului firmei GEO care face curse Năvodari - Corbu, domnule sau domnilor, nu vă este frică că există un Dumnezeu, nu aveți conștiință? Cum puteți dormi noaptea când știți că din cauza voastră a murit un om nevinovat? Ați lăsat în urmă o familie îndurerată și 2 copii fără tată!!?? Cum puteți să spuneți la ziare că i-a căzut o piesă de la perna de aer, când el a fost strivit sub microbuzul care vai l-ați pus pe cric??
De ce domnilor (dacă va pot numi așa) nu ați sunat ambulanța și dați la ziare știri false,  de ce nu spuneți că de sub microbuz l-ați scos voi și l-ați dus mort la spital? De ce nu spuneți la ziare că în timp ce el era sub microbuz un alt angajat a urcat în el și a încercat să îl pornească ? De ce ați spus doctorilor la spital că nu este nevoie să i se facă necropsia, vă era frică de adevăr?? Nu vă mustră conștiința? Cum puteți dormi noaptea? Degeaba încercați să cumpărați tăcerea doctorilor etc, se va face dreptate!!”, a scris tânăra pe Facebook.
 

Despre societatea Georgiana & Alina SRL

 
Firma a fost înfiinţată în anul 1993, având sediul social în Năvodari, pe strada Taşaul. Capitalul social al firmei este de 10.200 de lei, cu un număr de 1.020 de părţi sociale, cu o valoare de 10 lei fiecare. Asociat unic şi administrator este Ghiţă Merluşcă. Activitatea principală a firmei: alte transporturi de călători. În anul fiscal 2017, societatea a raportat 18 salariaţi, un profit de 107.566 de lei şi o cifră de afaceri de 2.139.260 de lei.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii