Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 24 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revendicări imobiliare în instanță Beneficiar de top al retrocedărilor lui Mazăre, dat în judecată de un afacerist italian

ro

15 Jun, 2020 00:00 2277 Marime text
  • În dosarul 12232/212/2020, Georgică Giurgiucanu deține rolul de pârât, alături de Habitat și Ambient și alții.
  • Acționarii Total Financial Consulting sunt italienii Andrea și Maurizio Piccin.
  • Firma italienilor a acționat în instanță și municipalitatea, Oficiul de Cadastru, dar și Statul Român.
Mutări ca la șah pe piața imobiliară din Constanța. Afaceristul Georgică Giurgiucanu, alături de firma bucureșteană Habitat și Ambient SA, doi dintre beneficiarii de top ai retrocedărilor din perioada fostului primar Radu Mazăre sunt pârâți într-un nou proces privind o revendicare imobiliară.

Demersul în instanță a fost inițiat de italienii de la Total Financial Consulting și este îndreptat inclusiv împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, dar și a Statului Român, prin Ministerul Finanțelor Publice. Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la societatea Total Financial Consulting, pe numărul de mobil pus la dispoziție de Registrul Comerțului, însă persoana care ne-a răspuns a precizat că firma nu mai deține numărul respectiv.
 

Giurgiucanu și Habitat, protagoniști în Dosarul Retrocedărilor

Pentru a face o scurtă trecere în revistă, amintim că Georgică Giurgiucanu și Habitat și Ambient sunt beneficiari de top ai terenurilor retrocedate în Constanța în vremea fostului primar Radu Mazăre. În același context, cei doi sunt „veterani“ ai însuși celebrului Dosar al Retrocedărilor, caz ce a pornit tocmai ca urmare a modului în care au fost instrumentate aceste retrocedări și care s-a aflat ani la rând pe rolul instanțelor din Capitală. În cele din urmă, prin Decizia nr. 32/2019 a Curții Supreme, Giurgiucanu a fost condamnat la cinci ani și jumătate de detenție, pentru instigare la complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu în formă continuată și, respectiv, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Afaceristul a contestat decizia. La rândul său, firma Habitat și Ambient a fost afectată de hotărârea judecătorilor bucureșteni, care au dispus, de asemenea, desființarea mai multor dispoziții ale primarului Radu Mazăre, prin care societatea, dar și alți beneficiari primeau terenuri în Constanța.

Nu mai departe de luna mai, afaceristul Georgică Giurgiucanu, firma Habitat și Ambient și Municipiul Constanța prin Primar au fost, de asemenea, acționați în instanță de către un alt dezvoltator imobiliar, House 3000 Real Investiment.
 

Total Financil Consulting, în datele Registrului Comerțului

Pentru a revenit însă la procesul deschis de Total Financial Consulting SRL, acesta a fost înregistrat pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța la data de 12 iunie, sub numărul 12232/212/2020, și are ca obiect o „revendicare imobiliară“. În proces, firma Total Financial Consulting SRL figurează ca reclamant, după ce i-a dat în judecată pe Georgică Giurgiucanu, Habitat și Ambient SA, Municipiul Constanța prin Primar, Consiliul Local al Municipiului Constanța, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, dar și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța.

Dat fiind că dosarul a fost recent înregistrat la instanță, încă nu a fost fixat primul termen de judecată.
În ce privește firma Total Financial Consulting, potrivit informațiilor furnizate de Registrul Comerțului la data de 13 iunie 2020, aceasta a fost înființată în București, în anul 1999.
Societatea are un capital social subscris de 2.000 de lei, iar asociați sunt italienii Andrea Piccin, cu 20%, și Maurizio Piccin, ce deține 80%, acesta fiind și administratorul cu puteri depline.
Activitatea principală a Total Financial Consulting este reprezentată de „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“. În anul 2017, societatea a avut o pierdere netă de 29.921 de lei, zero salariați și zero cifra de afaceri. În 2018, firma a înregistrat un profit de 668.995 de lei, cu doi salariați și o cifră de afaceri netă de 12.861 de lei. În 2019, pierderea netă a fost de 281.725 de lei, numărul salariaților a fost în continuare doi, iar cifra de afaceri a fost 0.

Numele lui Maurizio Piccin se leagă și de societatea Alcor Merchant SRL, care face demersuri pentru supraetajarea unui bloc de locuințe colective, de la S+P+10E la S+P+13E, pe strada Unirii nr. 108A.


Citește și:


Imobilul de zece etaje, ridicat de Alcor Merchant SRL pe strada Unirii din Constanţa, supraetajat cu încă trei nivele

Georgică Giurgiucanu și Habitat și Ambient, cot la cot cu municipalitatea, dați în judecată de un dezvoltator imobiliar. Despre cine este vorba

Ti-a placut articolul?

Comentarii