Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră negativă în istoria recentă a justiției din Constanța. Niciun candidat nu a luat examenul de avocat stagiar în Baroul Constanța

ro

01 Oct, 2020 00:00 3236 Marime text
  • Din cei 70 de candidați înscriși pentru Baroul Constanța, la examenul de primire în profesia de avocat, niciunul nu a fost declarat admis.
  • Potrivit rezultatelor afișate pe site-ul oficial al INPPA, doar 143 de candidați, din cei 2.300 care au susținut examenul, au fost declarați admiși.
  • Rezultatele publicate pe site-ul INPPA sunt anonimizate, potrivit prevederilor în vigoare.
Examen dur pentru intrarea în avocatură, anul acesta. Din cei 70 de candidați înscriși pentru Baroul Constanța, niciunul nu a fost declarat admis.
În același timp, la nivel de țară, din cei 2300 de candidați înscriși în total la examen, circa 145 au reușit să promoveze examenul.

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat recent rezultatele pentru examenul de primire în profesia de avocat, fiind vorba despre cele exclusiv pentru dobândirea calității de avocat stagiar, pentru sesiunea septembrie 2020.

Situație fără precedent în istoria recentă a Baroului Constanța! Niciunul din cei 70 de candidați înscriși la examenul de intrare în barou nu a fost declarat admis.
De altfel, situația a fost grea pentru toată țara, unde, din cei 2.300 de candidați nu au reușit să treacă de probe nici 10% din aceștia.
 

Rezultate anonimizate

Potrivit rezultatelor afișate pe site-ul oficial al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, doar 143 de candidați, din cei 2.300 care au susținut examenul, au fost declarați admiși.

Dintre aceștia, niciunul nu este din Constanța.
Astfel, conform sursei citate, cel mai mare punctaj obținut de un candidat înscris pentru Baroul Constanța a fost 64, în timp ce media cea mai mică pentru Baroul Constanța a fost de 18 puncte.
Rezultatele publicate pe site-ul INPPA sunt anonimizate, potrivit prevederilor în vigoare.

Examenul pentru primirea în profesia de avocat a fost susținut pe data de 20 septembrie 2020, iar contestațiile se puteau depune până pe data de 29 septembrie 2020, la ora 15.00.
Amintim că, în istoria recentă a Baroului Constanța, nu s-a mai întâlnit o situație similară, în care niciun candidat să nu fie admis în profesia de avocat.

Pe de altă parte, faptul că, la nivel național, doar 143 de candidați au putut promova examenul, din cele 2.300 de persoane înscrise, ar trebui să ridice anumite semne de întrebare.
Examenul pentru primirea în profesia de avocat este un examen național începând cu anul 2011.


Citește și:

Aveți nevoie de un apărător? Iată cât va costa să angajați un avocat. Onorariile au fost aprobate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lidia 01 Oct, 2020 09:11 cu anomizarea aceasta a numeleui, nu-i tocmai in regula....atatea informatii cu caracter strict personal sunt publicate peste tot, iar pentru participarea la examenele de admitere se tine cont, vezi Doamne, de confidentialitate..