Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, explică pentru ZIUA de Constanţa Despre vindecarea pacientului infectat cu noul coronavirus şi capacitatea de testare a suspecţilor COVID-19 (video)

ro

15 Apr, 2020 00:00 29008 Marime text

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, a răspuns la câteva întrebări adresate de către cotidianul ZIUA de Constanța, cu privire la contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.
Printre punctele atinse de către manager, se subliniază faptul că în prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, există o capacitate zilnică medie de puțin peste 100 de teste efectuate zi de zi. Totuși, dacă numărul de reactivi ar fi mai mare, capacitatea de testare ar crește considerabil.
De altfel, în spital din cele 220 de paturi care sunt disponibile în total, 120 sunt rezervate pacienților cu noul COVID-19, iar dintre acestea avem 7 ventilatoare pe compartimentul de Terapie Intensivă. Stela Halichidis a precizat că speră să crească considerabil numărul de ventilatoare și, implicit, capacitatea instalației de oxigen.

Iată cum a răspuns managerul Stela Halichidis la întrebările adresate de ZIUA de Constanța:

Care este protocolul post-vindecare al unui pacient care a fost infectat  cu noul coronavirus și ce tratament i se recomandă?
Dacă îi dăm drumul vindecat, nu i se mai recomandă nici un tratament. Le dăm drumul vindecați după ce au două teste negative succesive și recomandăm pentru siguranță să stea încă două săptămâni izolați la domiciliu.

Care este capacitatea de testare zilnică pentru suspecții de COVID-19?
Capacitatea medie este de 100 și ceva de teste în fiecare zi, în funcție de adresabilitate și în funcție de cum avem kiturile de reactivi necesare, asta pentru că au venit în salturi. Am încercat să ne aprovizionăm cum am putut. În jur de 100 și ceva momentan, dar dacă ar fi reactivi, s-ar putea face mai multe, dacă ar fi cazul.

Câte paturi și câte aparate de ventilație sunt disponibile la data curentă în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța?
În prezent, în spital avem 220 de paturi, dar nu toate sunt disponibile pentru COVID-19, cum am mai spus. De exemplu, sunt 20 și ceva de paturi de cronici la un compartiment exterior, unde avem copiii cu infecție HIV, după aceea sunt saloane cu patru sau cinci paturi, unde nu putem interna la capacitatea maximă. Și atunci, la momentul de față, disponibile pentru pacienții COVID, ar fi 120 de paturi, 7 ventilatoare pe compartimentul de Terapie Intensivă și sperăm să ne creștem numărul de ventilatoare și capacitatea instalației de oxigen.


Citește și:

Situația răspândirii COVID-19 la granițele României. Ce țară a raportat cele mai multe cazuri

Medic în prima linie a luptei cu coronavirusul. Ziua care face diferența pentru pacientul bolnav de Covid19. Nu există Dumnezei. Vindecarea este muncă de echipă (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii