Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV - „Este un act de dreptate!“ Dr. Stela Halichidis a câștigat definitiv procesul cu Primarul Municipiului Constanța! (MINUTA)

ro

16 Oct, 2023 15:00 4486 Marime text
  • „Este un act de dreptate!“, a declarat dr. Stela Halichidis, pentru ZIUA de Constanța.
Curtea de Apel Constanța a respins azi, 16 octombrie 2023, ca nefondate recursurile declarate de Primarul Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar în procesul deschis de dr. Stela Halichidis, managerul demis al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța!
 
Contactată telefonic, dr. Stela Halichidis a declarat, pentru ZIUA de Constanța, cu privire la decizia instanței de azi că „este un act de dreptate!“.

Decizia a fost luată în dosarul 8309/118/2021 de completul C2 Recurs al Secției de Contenicios administrativ și fiscal format, potrivit surselor noastre, din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
 
Hotărârea instanței este definitivă.

Iată minuta deciziei de azi, 16 octombrie 2023:

”Dec.civ.nr. /16.10.2023 Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi 16.10.2023”

 
În proces, dr. Stela Halichidis obținuse în primă instanță anularea dispoziției primarului Vergil Chițac prin care îi fusese încetat contractul de management la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în urma incendiului ce a cuprins Secția ATI Covid a spitalului.
 
Acum, decizia Tribunalului a fost reconfirmată de Curtea de Apel.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în primă instanță, judecătorii de la Tribunal, în completul prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, i-au dat dreptate dr. Stelei Halichidis și au anulat dispoziția primarului Constanței privind încetarea contractului managerial al doctorului.
 
De asemenea, Tribunalul a decis obligarea Primarului Municipiului Constanța la plata către dr. Halichidis „a unor despăgubiri echivalente cu drepturile băneşti cuvenite reclamantei, în temeiul Contractului de management nr. 94762/08.06.2018, în perioada 07.10.2021-07.06.2022“.
 
Decizia Tribunalului a fost luată ca urmare a constatării nemotivării dispoziției primarului Vergil Chițac privind încetarea contractului de management al dr. Halichidis.
 
În hotărârea prin care au admis acțiunea managerului demis, judecătorii de la Tribunal au vorbit pe larg despre nemotivarea actului administrativ reprezentat de dispoziția primarului „atât în fapt cât şi în drept“, constatând „caracterul nelegal al acestuia în limitele învestirii instanţei prin motivele de nelegalitate invocate“.
 
În plus, pe parcursul desfășurării procesului, dr. Halichidis, managerul demis, a arătat că „nu i se poate imputa o pretinsă abatere constând în funcţionarea unităţii sanitare în absenta autorizaţiei de securitate în caz de incendiu“.
 
Primarul Municipiului Constanța, dar și Municipiul Constanța prin Primar au atacat decizia primei instanțe, în recurs, la Curtea de Apel.
 
Acum, Curtea de Apel a respins printr-o decizie definitivă recursurile declarate în cauză.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii