Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:24 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ironia sorţii! Deputatul Mircea Banias, donaţie pentru ALDE. Între timp, a fost exclus din partid!

ro

06 May, 2017 00:00 3778 Marime text
Partidul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor a publicat în Monitorul Oficial nr. 325/05.05.2017 lista persoanelor fizice care au făcut în anul 2016 donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte zece salarii de bază minime brute pe ţară.

De la Constanţa, donaţii a făcut fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, deputatul Mircea Banias. Suma donată la partid a fost de 15.000 lei, în data de 26.10.2016. Această raportare este prevăzută în articolul 5, alineatul 4 al Legii finanţării partidelor politice, potrivit căreia: „Partidele politice au obligaţia de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la data de 30 aprilie a anului următor, cuantumul total al veniturilor din cotizaţii obţinute în anul fiscal precedent, precum şi lista membrilor de partid care au plătit în anul fiscal precedent cotizaţii a căror valoare însumată depăşeşte zece salarii minime brute pe ţară“. 
 
Aşa cum arătam în ediţiile precedente, conducerea ALDE a decis, în această săptămână, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă şi Mircea Banias, după cum a anunţat vicepreşedintele formaţiunii, Andrei Gerea. El a adăugat că nu au fost făcute alte propuneri de excluderi şi că s-a încercat o mediere cu cei trei, dar nu a reuşit. El a precizat că, din 96 de membri prezenţi, 92 au fost pentru excluderea lui Daniel Constantin şi 91 pentru excluderea celorlalţi.
 
Totodată, la sfârşitul lunii martie, printr-o decizie a Biroului Naţional, deputatul Banias a fost demis de la conducerea filialei Constanţa a ALDE, iar în locul său a fost numit interimar Andrei Gerea, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional.
 
Cei trei excluşi din ALDE susţin că vor înfiinţa un nou partid. „Avem organizaţii în 36 dintre cele 41 de judeţe. Facem alt partid, facem şi un nou grup parlamentar - noi, cei trei excluşi, şi încă doi colegi care urmează să fie daţi afară - aşteptăm să vină şi alţi parlamentari alături de noi. Nu se termină lumea pentru că am fost excluşi“, a spus Eugen Durbacă, menţionând că ştie cine vor fi ceilalţi doi colegi care vor fi excluşi cât de curând din ALDE, dar nu vrea să le dea numele publicităţii. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii