Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecouri tardive ale arestărilor din dosarul „Containerul" Permutări în afacerile lui Bogatu (document)

ro

18 Aug, 2011 01:25 4301 Marime text
deschidere.jpg„Da, formalităţile le-au făcut avocaţii. Probabil că era necesar să se întâmple acest lucru pentru o bună conducere a firmei"

O parte dintre inculpaţii din dosarul „Containerul" sunt, încă, în focuri.

Chiar dacă o parte dintre arestaţii în acest dosar, acuzaţi că ar fi făcut afaceri necurate în Vama Constanţa Sud - Agigea, au fost eliberaţi, iar alţii, datorită imunităţii parlamentare, au avut norocul de a dormi în propriul lor pat, nu toţi se pot lăuda cu aşa ceva. În frunte cu Eugen Bogatu, o parte din grupare încă se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Legăturile afaceristice dintre aceştia nu s-au pierdut, însă. Ba chiar, deja se creează probleme, dat fiind faptul că cel puţin unul dintre arestaţi este administrator al mai multor societăţi comerciale legate de Vamă şi de foştii vameşi. Şi cum poţi face business fără administrator? Este şi cazul societăţii comerciale Deluxe Construct, verigă importantă din lanţul afacerilor „grupării" Bogatu. Deluxe este, din câte se vorbeşte, şi una dintre legăturile foştilor angajaţi ai Vămii şi administraţia Mazăre. administrator al Deluxe Construct era Dragoş-Iulian Tudoran, unul dintre cei care încă mai populează arestul.

Varianta ajutătoare

Aşa că asociaţii s-au văzut nevoiţi să apeleze la o variantă de rezervă. În adunarea din 29 iulie a.c., asociaţii Millenium Global Development, Marius Făinărea, Dumitru Teşeleanu şi Florin-Dan Prisăcaru, reprezentând 83,34% din capitalul social, au decis numirea în funcţie de administrator, alături de Tudoran, a lui Prisăcaru. „Da, formalităţile le-au făcut avocaţii. Probabil că era necesar să se întâmple acest lucru pentru o bună conducere a firmei", explică Marius Făinărea, unul dintre asociaţii Deluxe Construct. La acest moment firma, cu sediul pe bd. Aurel Vlaicu nr. 52, biroul nr. 4, îi are ca asociaţi pe SC Millenium Global Development, Dragoş-Iulian Tudoran, Eugen Bogatu, Dumitru Teşeleanu, Marius Făinărea şi Florin-Dan Prisăcaru.

Societatea a fost înfiinţată pe 5 mai 2007. Pe 21 ale aceleiaşi luni, asociaţii de la acea vreme, Bogatu, Iulian-Ilie Nedu, Aurelian Pilcă, Făinărea, Dumitru Teşeleanu, Prisăcaru şi Tudoran primesc în afacere SC Millenium Global Development, căreia îi dau 50% din părţile sociale după un aport la capitalul social al firmei în valoare de 14.000 lei.

Veşnica Sorina-Gina

Noul cooptat era reprezentat de nimeni alta decât Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, binecunoscută ca fiind o apropiată a afacerilor ce poartă amprenta lui Radu Mazăre. De altfel, femeia este privită ca eminenţa cenuşie a unei părţi dintre afacerile apropiate primarului Constanţa. Aşadar, Eugen Bogatu şi asociaţii s-au combinat cu omul lui Mazăre?! Oare Banias ce o fi avut de spus în această problema?! Şi la această oră, Bogatu şi Millenium-ul Sorinei-Gina sunt asociaţi în SC Deluxe Construction SRL. Singurul care a părăsit firma este Aurelian Pilcă. Potrivit Registrului Comerţului, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este administrator al firmelor Bulevard SA, Termoinstal Construct, Mega Development, Millenium Global Development, Aqualand, Holland Development Group SA (firmă din dosarul retrocedărilor), Contest SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL, Wynn Resort, Mehmetoglu şi Clubo Galactic. Fiica sa, Andreea-Georgiana Şerban, este mama copilului regretatului fotbalist Mihai Baicu şi mai deţine, alături de Sorina-Gina, societatea Galactica House SRL. Numele celor două doamne apar în diverse afaceri cu terenuri, în special dintr-acelea retrocedate. Nu de puţine ori, alături de Andreea-Georgiana Şerban, în business-urile legate de pământuri îl regăsim şi pe medicul Alexandru-Octavian Şerban. Nu trebuie omis faptul că, prin firma sa - Mehmetoglu -, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu deţine jumătate din Cazinoul din Mamaia. Ba, mai mult, SC Holland Development Group SA (firmă care are ca asociat SC Millenium Development Group) apare în dosarul retrocedărilor în calitate de cumpărător de drepturi litigioase şi că, mai mult decât atât, societatea este implicată în afacerea City Park Mall. Şi cu Tudoran se „lipeşte" Sorina. Acesta este asociat în Mermatex, Container Clearance Services, Deluxe Construct, Dolce Vita Administrare, Symbiana Administrare şi New Amsterdam. În cea din urmă firmă este asociat cu aceeaşi societate Millenium Global Development, reprezentată prin Sorina Moscu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii