Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:24 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„După o masă copioasă... o ţigară canceroasă“ Filmat de o „năpârcă“, şeful CJC scapă azi de controlul judiciar? (rechizitorii)

ro

18 Jul, 2014 00:00 2956 Marime text
Libertatea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, ar putea fi decisă azi. Cel care i-ar putea schimba soarta şefului CJC este judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din Curtea de Apel Bucureşti, care poate respinge cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a controlului judiciar faţă de Constantinescu. În cazul în care preşedintele CJC va fi scăpat azi de măsura preventivă anterior precizată, el nu va mai fi obligat să se prezinte la DNA ori la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată schimbarea locuinţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
 
Mai mult decât atât, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, odată cu eventuala ridicare a controlului judiciar, i-ar putea permite şefului CJC să rămână în Statele Unite ale Americii, acolo unde se află în prezent, oricât doreşte. Şi dacă tot am adus în discuţie America, este de menţionat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost filmat, alături de doi cunoscuţi, în timp ce-şi aprindea o ţigară. Şi asta deşi Nicuşor Constantinescu a susţinut în repetate rânduri că este grav bolnav şi că, din cauza stării de sănătate, nu se poate întoarce în România.
 
Cu privire la filmul mai sus precizat, şeful CJC a declarat, conform b1.ro, următoarele: „Ce e de comentat? O năpârcă m-a filmat pe o bancă fumând o ţigară! Deci concluzia filmului e că nu sunt bolnav, ci benchetuiesc prin restaurante?! P.S.: „Relaxarea“ mea e printre capotele maşinilor! Aşa-zisa mea relaxare reprezintă un popas pe o bancă printre maşini parcate tendenţios. Textul, coroborat cu micro-imaginile postate, sugerează mincinos că de fapt eu sunt sănătos tun! Faptul că mă deplasez parţial, că mănânc sau că încă trăiesc deranjează năpârcile! Le doresc sănătatea mea!“
 
De menţionat că, în urmă cu scurt timp, avocatul şefului CJC a depus pe rolul Tribunalului Bucureşti o cerere prin care solicită prelungirea şederii în SUA, până la 1 octombrie.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii