Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România în Arestul Poliţiei Constanţa

ro

21 Dec, 2016 00:00 5792 Marime text
De menţionat că, în faţa Curţii de Apel Constanţa, Tudorel Dobre a formulat o cerere de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, dar aceasta a fost respinsă, ca nefondată.
 
Prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România-Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv, ieri, la Constanţa.
 
Mandatul a fost emis de judecătorul Ciprian Coadă, din Curtea de Apel Constanţa, la solicitarea lui Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, şi este valabil pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20 decembrie şi până la data de 18 ianuarie 2017, inclusiv. În prezenta cauză, Tudorel Dobre este suspectat de trafic de influenţă, iar ieri a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. Decizia judecătorului Ciprian Coadă nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
De menţionat că, în faţa Curţii de Apel Constanţa, Tudorel Dobre a formulat o cerere de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, dar aceasta a fost respinsă, ca nefondată.
 
Contactat telefonic, prof. univ. dr. Nasty Vlădoiu, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România-Ucraina, a declarat: „Nu cunosc nimic despre dosarul în cauză! Există prezumţia de nevinovăţie. Aceasta trebuie să planeze până la momentul în care se va lua o decizie definitivă. Prezumţia de nevinovăţie planează şi asupra dânsului, indiferent de calităţile şi funcţiile pe care le deţine. Până azi nu s-a luat nicio decizie cu privire la schimbarea calităţii domniei sale. Aici mă refer din perspectiva Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale. În momentul în care vom vedea că soluţia privind arestul preventiv va rămâne definitivă, după recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, probabil că vom pune în discuţie situaţia domniei sale“.
 
Revenind la dosarul instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în ordonanţă se arată că, „în cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“.
 
„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane.
 
De asemenea, în datele de 9, respectiv 15 decembrie 2016, inculpatul i-a mai promis martorului că îi va determină pe funcţionarii din cadrul unui penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influenţă, să îi creeze o situaţie cât mai uşoară martorului pe durata executării pedepsei. Inculpatului Dobre Tudorel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 - Cod de procedură penală. Având în vedere calitatea acestuia de avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, acesta urmează a fi prezentat, la data de 20 decembrie 2016, Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie“, conform anchetatorilor.
 
Facem precizarea că, până la închiderea ediţiei, Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România nu ne-a transmis un punct de vedere cu privire la cele mai sus relatate, însă acesta va fi publicat în cel mai scurt timp, în cazul în care ne va fi oferit.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii