Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:46 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Un investigator sub acoperire, audiat în procesul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit

ro

17 Mar, 2019 13:49 768 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a amânat pentru data de 11 aprilie judecata în apelul dosarului în care Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA.
 
La termenul trecut, instanţa a încuviinţat proba testimonială solicitată de către Ministerul Public, constând în audierea martorilor Staicu Tudor, Chirea Gheorghe şi Polifroni Dimu, precum şi a investigatorului sub acoperire Dumitru Orlando Alexandru.
 
„În temeiul dispoziţiilor art. 100 alin. 2 Cod procedură penală încuviin?ează cererea formulată de către Ministerul Public de a fi vizionate în şedinţă publică înregistrările efectuate cu ocazia discuţiilor dintre Dumitru Orlando Alexandru şi Dobre Tudorel. În temeiul dispoziţiilor art. 100 alin. 2 Cod procedură penală încuviinţează proba cu înscrisuri solicitată de către inculpatul Dobre Tudorel. Citarea martorilor Staicu Tudor, Chirea Gheorghe şi Polifroni Dimu, precum şi a investigatorului sub acoperire Dumitru Orlando Alexandru pentru termenul din 11 aprilie 2019“, conform minutei judecătoreşti.
 
Amintim că, în luna aprilie 2018, Cristina Eleni Marcu, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a dispus achitarea prim-vicepreşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, concluzionând că „nu există probe că persoana a săvârşit infracţiunea!“.
 
Tudorel Dobre este acuzat că, „în cursul anului 2013, a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“. „În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe poliţişti să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane“, conform DNA.
 
Într-un alt dosar, Tudorel Dobre figurează ca martor în cauza în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii