Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:09 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Achitare. Dosarul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, amânat

ro

07 Mar, 2018 09:47 615 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul în care Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA Constanţa.  

Cauza a fost amânată pentru data de 26 martie.

Conform DNA, „în cursul anului 2013, inculpatul Tudorel Dobre a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“.

„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe poliţişti să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, potrivit DNA.

 Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi măsurile asigurătoare dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Într-un alt dosar, Tudorel Dobre figurează ca martor în cauza în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre se afla sub control judiciar şi a plecat în Madagascar, unde va solicita azil politic.

UPDATE - achitare

Pe data de 25 aprilie 2018, judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis achitarea lui Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti. Decizia nu este definitivă.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii