Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

ro

11 Oct, 2023 17:00 4610 Marime text
  • Mai mulți locuitori din Palazu Mare, de pe strada Recoltei 13 Bis reclamă faptul că după lucrările de asfaltare a trotuarului (n.r. lucrări realizate de Confort Urban SRL) le-au fost smulși copacii pe care i-au plantat în casetele special amenajate
  • În susținerea afirmațiilor, cetățenii au prezentat un aviz pentru plantarea copacilor în 2019 eliberate de Primăria Constanța, prin Direcția Servicii Publice
  • Unul dintre locatarii de pe strada Recoltei 13 BIS, Gheorghe Ivan a precizat pentru ZIUA de Constanța că problemele ar fi apărut de când pe strada lor se ridică un imobil P+2 care aparține familiei Ciobanu
  • Cristina Sofia Ciobanu care este politist local în cadrul DPL Constanța a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu are nicio legătură cu reclamațiile făcute locuitorilor de pe strada Recoltei 13 BIS
  • Ne-am adresat oficial pentru a clarifica acest caz atât Direcției Poliția Locală Constanța cât și societății Confort Urban SRL. În momentul în care cele două instituții vor răspunde adreselor înaintate, vom reveni cu puncte de vedere oficiale
 
 
Mai mulți locuitori din Palazu Mare, de pe strada Recoltei 13 Bis reclamă faptul că după lucrările de asfaltare a trotuarului (n.r. lucrări realizate de Confort Urban SRL) le-au fost smulși copacii pe care i-au plantat în casetele special amenajate.





În susținerea afirmațiilor, cetățenii au prezentat un aviz pentru plantarea copacilor în 2019 eliberate de Primăria Constanța, prin Direcția Servicii Publice.


Zilele trecute, după ce au observant că o parte dintre sălcii ar fi fost smulse din casete, oamenii nemulțumiți au sunat la 112.  La fața locului ar fi ajuns și polițiștii de la secția 2 care ar fi demarat o anchetă.

Unul dintre locatarii de pe strada Recoltei 13 BIS, Gheorghe Ivan a precizat pentru ZIUA de Constanța că problemele ar fi apărut de când pe strada lor se ridică un imobil P+2. 

Bărbatul este convins că proprietara imobilului, care lucrează la Poliția Locală Constanța ar fi cea care a făcut sesizările pentru tăierea acestor copaci. Susține acest lucru și în baza unei sesizări mai vechi (n.r. 2019) pentru care a fost amendat de Poliția Locală.








Este vorba despre Cristina Sofia Ciobanu, politist local - Biroul Baze de Date, Dispecerat, Armament din cadrul DPL Constanța.

„Această doamnă care ridică imobilul P+2 ne face reclamații din aproape orice. Aproape în fiecare zi solicită intervenția Poliției Locale pentru orice nu îi convine. Am fost reclamat și la Garda de Mediuu și la Enel și la RAJA. Toți au venit și au făcut verificări la mine în curte. De la Mediu am primit o amnedă de 3000 de lei pentru că am în spatele curții câteva fiare vechi. Alți vecini au fost reclamați ba că și-au turnat trotuar în propriile curți, ba că au organizat petreceri de botez sau aniversări“ a precizat pentru ZIUA de Constanța Gheorghe Ivan. 





Declarații soții Ivan:
 








Și un alt vecin al familiei Ivan este de aceeași părere:


 



La rândul său, Cristina Sofia Ciobanu, polițist local în cadrul Direcției Generale Poliției Locale Constanța a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu are nicio legătură cu reclamațiile făcute locuitorilor de pe strada Recoltei 13 BIS. „Am o casă în construcție, pe care am moștenit-o de la bunicii și părinții mei, nu locuiesc efectiv acolo, însă am fost citată într-un proces penal pe care îl are acest vecin și probabil s-a supărat foarte tare pentru că așa cum era normal am spus adevărul în instanță. De atunci am devenit vinovatul de serviciu. Pot să vă spun că personal nu am făcut nicio reclamație”, a spus Ciobanu.


 
Dat fiind conjunctura, am solicitat un punct de vedere și directorului de la Poliția Locală Constanța, Ionuț Dumitru, care susține că este vorba despre un conflict între vecini. „S-au primit mai multe reclamații din această zonă, legea nu ne permite să divulgăm numele persoanei care ne-a sesizat. Tot ce vă pot spune este suntem obligați să mergem în teren la sesizare și dacă se confirmă cele reclamate să dispunem măsuri. Strict, pe speța legată de plantare/tăiere copaci pot să vă spun că astfel de reclamații nu intră în aria de competență a Poliției Locale. Contravențiile sau măsurile dispuse în zona la care faceți referire au vizat cu totul alte aspecte, care țineau de regimul construcțiilor”.



Vom reveni cu un punct de vedere detaliat pe acest subiect din partea Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în momentul în care vom primi un răspuns la adresa pe care am înaintat-o instituției.

De asemenea, menționăm că am solicitat un punct de vedere similar, printr-o adresă pe legea 544/2001 și societății Confort Urban SRL care a desfășurat lucrările de reamenajare și modernizare a carosabilului și trotuarelor din cartierul Palazu Mare.

Vom reveni.

foto&video - Nicușor BUȘURICĂ

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii