Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica „Izvorul Tămăduirii“, pe locul unei foste parcări, în Tomis III Primăria Constanţa, nemulţumită că judecătorii au anulat autorizaţia de construire a unui lăcaş de cult

ro

02 Mar, 2019 00:00 5025 Marime text
La solicitarea Asociaţiei de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord, Tribunalul Constanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire nr. 207/25.02.2014. Autorizaţia vizează construirea bisericii „Izvorul Tămăduirii“ pe locul unei foste parcări în Tomis III.
 
În proces, Asociaţia de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord este reclamant şi primarul municipiului Constanţa şi Arhiepiscopia Tomisului sunt pârâţi.
 
Nemulţumiţi de decizia Tribunalului Constanţa, oficialii Primăriei Constanţa au contestat decizia Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, locatarii din cadrul Asociaţiei de proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord nu sunt de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ pe locul unei foste parcări. Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Constanţa pe 25.02.2014, cu valabilitate 12 luni, aşa cum apare, şi cu 60 de luni termen de finalizare a lucrării.
 
De asemenea, pe parcursul anului 2017, mai multe ONG-uri locale au organizat o serie de proteste împotriva construirii bisericii.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii