Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aveţi grijă în ce maşină urcaţi! Cât a cerut un taximetrist de la Zorile până la ICIL

ro

23 Oct, 2013 00:00 9407 Marime text
Străzile Constanţei sunt pline de taxiuri. Majoritatea străzilor principale şi a staţiilor RATC sunt blocate de maşinile galbene care-şi caută clienţi. Fiecare firmă de taximetrie are tariful său de zi, de noapte, de pornire, şi fiecare luptă să atragă cât mai mulţi clienţi. Nu de alta dar criza se face simţită în toate buzunarele.
 

Dar ce te faci când unii dinte şoferii maşinilor galbene practică ilegal taximetria şi bagă adânc mâna în buzunarul clientului? Spre exemplu, un constănţean care fusese sâmbătă seara,19 octombrie, la o nuntă care a avut loc la restaurantul „Zorile”, a avut parte de o experienţă neplăcută cu un asemenea şofer. În dimineaţa zilei de duminică, 20 octombrie, ca să ajungă cât mai repede acasă, în zona ICIL, a decis să urce într-o maşină galbenă. Doar că atunci când a ajuns acasă a venit şi surpriza... nota de plată. Pentru cei trei kilometri parcurşi a scos din buzunare 29,19 lei. Când i-a reproşat şoferului că este cam mult, acesta mai că nu a sărit la bătaie la bietul client, care a fost nevoit să plătescă suma cerută.

În schimb, a cerut bonul fiscal, pe care l-a primit. Doar că de pe bon a fost rupt numărul autorizaţiei de funcţionare. De ce? Pentru că nu o mai are. „Acest Mocanu Viorel a avut mereu probleme. El nu mai are licenţă de taxi, pentru că i-a fost retrasă. Dacă a eliberat bon, a făcut-o ilegal. Trebuie sesizată Poliţia Locală”, a explicat Liviu Pătraşcu, şeful Serviciului de Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, care se ocupă de eliberarea licenţelor de taxi.

Tot acesta ne-a explicat că tariful de noapte, practicat de şoferi, nu poate fi mai mare de 4,99 lei, în timp ce pe bonul fiscal este de 7,9 lei. „Dacă un taximetrist cu licenţa valabilă ar fi practicat un asemena tarif, amenda ar fi fost de 25.000 de lei”, mai spune Liviu Pătraşcu.
 
Ce spune Registrului Comerţului?
 
Pe bonul fiscal primit de constănţean apare numele Viorel Mocanu, iar potrivit Registrului Comerţului, societatea comercială VIO & VIC TAXI COMPANY SRL, administrată de Viorel Mocanu, este radiată încă din 13.02.2012.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii