Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizațiile la control! Acțiune de amploare pe litoral. Mamaia-Nord, raiul investitorilor imobiliari, verificată de Inspectoratul de Stat în Construcții

ro

11 Jun, 2022 00:00 4540 Marime text
  • Sute de imobile din stațiunea Mamaia Nord sunt verificate în teren de inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții București
  • Inspectorii verifică imobilele, inclusiv pe de tip locuințe colective dar și pe cele cu funcțiune de cazare autorizate în ultimii ani
  • În vizor se află și construcțiile în curs de execuție
  • Tematica controlului vizează verificarea autorizațiilor de construire, conform dispozițiilor Legii 50/1991, corespondența dintre autorizații și situația din teren cât și calitatea lucrărilor de construcții, conform dispozițiilor Legii 10/1995
  • În paralel autorizațiile de construire sunt analizate de specialiști în urbanism care vor stabili dacă acestea au fost emise cu respectarea cumulativă a dispozițiilor legale
 

 
 
Un control de legalitate de proporții se desfășoară de câteva săptămâni în Mamaia-Nord de inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcții din Capitală.

Stațiunea transformată într-un cartier dormitor este luată la puricat.

Inspectorii ISC verifică la sânge imobilele, inclusiv pe de tip locuințe colective dar și pe cele cu funcțiune de cazare autorizate în ultimii ani.
În vizorul ISC se află și construcțiile în curs de execuție.



Din informațiile noastre, tematica controlului vizează verificarea autorizațiilor de construire, conform dispozițiilor Legii 50/1991, corespondența dintre autorizații și situația din teren cât și calitatea lucrărilor de construcții, conform dispozițiilor Legii 10/1995.

Acțiunea derulată de Inspectoratul de Stat în Construcții nu s-a încheiat după cum ne-a confirmat și primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.
Încă se fac verificări atât în teren cât și în registrele Primăriei din nordul litoralului.

Asta pentru că ISC nu are suficienți inspectori pe care să-i țină în teren iar pe de altă parte tematica controlului necesită timp și meticulozitate din partea acestora.

Prezența echipelor de control a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța și de prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa.

Până în acest moment, ISC nu a sesizat Prefectura Constanța în legătură cu posibile abateri care ar putea conduce la anularea prin intermediul instanțelor de judecată a unor autorizații de construcții.

Cum Mamaia-Nord a ajuns să semene mai degrabă cu un cartier de blocuri și mai puțin o statiune la Marea Neagră, din cauza lăcomiei dezvoltatorilor imobiliari coroborată cu deciziile autorităților locale, rezultatul controlului ar putea fi unul spectaculos.


 
Surse ne-au precizat că verificările efectuate până în prezent au relevat deficiențe de la probleme minore la prezența unor etaje în plus față de regimul de înălțime descris în autorizațiile de construire.

Acest lucru ar putea conduce la o multitudine de procese pentru intrarea în legalitate sau chiar desființări sau sistări de lucrări.
 
Totodată, autorizații de construire sunt analizate de specialiști în urbanism care vor stabili dacă acestea au fost emise cu respectarea cumulativă a dispozițiilor legale.
 
Foto cu rol ilustrativ: construcții în Mamaia Nord
 
Citește și:

UPDATE. Garda Națională de Mediu 98% din șantierele de construcții de pe litoralul Mării Negre verificate nu respectă legislația de mediu (GALERIE FOTO)

Panouri de informare lipsă la marii investitori din Mamaia Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

Aveau sau nu panou șantierele din Mamaia Nord? Cum a răspuns Primăria Năvodari și ce spune Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii