Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panouri de informare lipsă la marii investitori din Mamaia Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Feb, 2022 00:00 3845 Marime text
  • Scuza folosită de investitori este vântul puternic care le smulge panoul afișat
 
 
Mamaia Nord și Mamaia Sat au devenit un punct fierbinte al investițiilor imobiliare din ultimii ani, iar jucători mari de pe piață investesc milioane de euro pentru cele mai luxurioase zone rezidențiale. Și iată că și la jucătorii mari sunt lacune.
 
Cel mai important mod prin care un cetățean este informat de existența unei investiții o reprezintă panoul de informare, unde sunt precizate date de identificare, cum ar fi numele investitorului, constructor și proiectant, autorizația de construire, data începerii lucrărilor, perioada de execuție, cât și data finalizării lucrărilor. Iar, din nefericire, cotidianul ZIUA de Constanța a mers la mai marii investitori din nordul stațiunii pentru a consulta aceste panouri.


 

Legislație

 
Conform Ordinulul nr. 63/1998 privind obligaţia afişării la loc vizibil a panoului de identificare a investiţiei, toate şantierele de construcţii vor fi obligate să afişeze la loc vizibil, pe toată perioada lucrărilor, un panou de identificare.
 
Neafişarea panoului de identificare se va sancţiona cu sistarea imediată a lucrărilor. Repetăm, panoul trebuie afişat încă de la începerea lucrărilor şi menţinut pe toată perioada execuţiei. Acesta trebuie amplasat într-un loc vizibil, uşor de identificat.


 

Cine nu are panou?

 
Și cea mai titrată investiție din zonă este cea a Grupului Nordis. Pe aleea Brizei, practic, la ora actuală investesc trei mari nume din zona imobiliară: Nordis, Euro Vial Residence și De Silva Intermed. Pe 2 februarie 2022, cotidianul ZIUA de Constanța nu a putut identifica niciun panou la fața locului. O persoană ne-ar fi spus la fața locului că ar fi vântul de vină. Am revenit pe 4 februarie, unde, desigur, nu au fost montate panourile.
 
Contactat telefonic, Ion Virgil Lixandru, de la Euro Vial Residence, a spus că este de vină vântul puternic pentru lipsa panoului de pe șantier, dar de fiecare dată înlocuiește panoul. Am încercat să luăm un punct de vedere și de la De Silva Intermed, dar nu am putut contacta telefonic conducerea societății. Conducerea Nordis a primit un e-mail pentru oferirea unui punct de vedere, dar până la momentul redactării materialului nu am primit niciun răspuns.


 
De asemenea, Primăria Năvodari, pe teritoriul căruia se află terenurile, a fost sesizată în scris de două ori de acest aspect, însă nu am primit niciun răspuns de la ei.

UPDATE 8.02.2022 -Ce spune Primăria Năvodari 

Desigur, am sesizat UAT Năvodari pentru a vedea dacă au fost efectuate controale cu privire la prezența sau absența panourilor, iar răspunsul verificărilor ne-a fost transmis pe adresa de e-mail a redacției. Redăm punctual de vedere al Primăriei Năvodari – „ Echipa Compartimentului Disciplina în construcții din cadrul Direcției Poliția Locală a efectuat controale la persoanele juridice menționate.
 
În urma verificărilor efectuate astăzi (n.r. 8 februarie), polițiștii locali au identificat panourile de afișare privind Autorizația de Construire, acestea fiind amplasate în incinta proprietății. Lipsa panourilor de identificare a obiectivului se poate sancționa doar de către Inspectoratul de Stat în Construcții.
 
De asemenea, polițiștii locali au identificat materiale de construcții depozitate doar în curtea societății De Silva Intermed, iar aceste depozitări pe teren proprietate privată nu se sancționează”.
 
Reamintim că pe 24.06.2021 De Silva Intermed SRL, în contradictoriu cu intimata Garda Națională De Mediu – Comisariatul General, a formulat plângere contravențională împotriva procesului-verbal de contravenție XXXX din 08.06.2021, solicitând anularea acestuia, iar în subsidiar, înlocuirea amenzii cu avertisment. În motivarea în fapt a cererii, petenta a arătat, în esență, că desfășoară activități de construcție în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, în baza autorizației de construire nr. 344/2018 și 512/21.09.2020, fiind emisă și Decizia Etapei de Încadrare nr. 674RP/26.03.2019 pentru investiția aflată în desfășurare, eliberată de A.P.M. Constanța. Mai multe detalii puteți citi aici - Milionarul Virgil Călina contestă o amendă primită de la Garda de Mediu. Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanța

 
 

Despre Nordis Management SRL


Înfiinţată în anul 2008, Nordis Management SRL are sediul în Bucureşti, pe strada Aleea Alexandru. Capitalul social subscris, de 7.000 de lei, integral vărsat, este compus din 700 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Poştoacă Nicolae-Cristian, cu 5% din capitalul social, Ivan Maria, cu 5% din capitalul social, Mihai Alexandru, cu 8% din capitalul social, Ciorbă Vladimir-Răzvan, cu 41% din capitalul social, Poştoacă Gheorghe - Emanuel, cu 41% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Poştoacă Gheorghe - Emanuel. În anul 2019, firma a raportat 19 salariați, la o cifră de afaceri de 43.029.396 lei, profitul fiind de 4.465.168 lei.
 

Euro Vial Residence SRL

 
Societatea are sediul pe strada Nicolae Filimon, din municipiul Constanța, fiind înființată în anul 2017. Asociați sunt Ion Virgil Lixandru – 70% și Laurențiu Mugurel Manta – 30%, iar administratorul firmei este Nelu Voicilă. În anul 2020, firma a raportat 11 salariați, cu o cifră de afaceri de 45.482.439 lei, iar profitul este de 13.760.617 lei.
 

De Silva Intermed, în datele Registrului Comerțului

 
Societatea are sediul în București, Sector 1, pe strada Daniel Danielopolu, fiind înființată în anul 1992. Societatea este deținută de De Silva Group DSG Holding BV, cu 99,99%, firmă cu sediul în Olanda, cât și de Meda de Silvania Călina și Virgil Călina. Virgil Călina este administratorul firmei. În anul 2020, societatea a raportat 62 de salariați, la o cifră de afaceri de 70.092.981 lei, cu un profit de 9.791.769 lei.
 
Conform Confidas.ro, Meda de Silviania Călina mai face parte din firmele D L CO SRL, De Silva Exclusiv SRL, De Silva Group Holding DSG SRL și RTH Premium Services SRL. Virgil Călina mai este asociat sau administrator în următoarele: BT Printing Total SRL, D L CO SRL, De Silva Exclusiv SRL, De Silva Group Holding DSG SRL, De Silva Resort SRL, Mamaia AV Resort SRL, RTH Premium Services SRL. De Silva Group DSG Holding BV este asociat majoritar în D L CO SRL, De Silva Exclusiv SRL și la RTH Premium Services SRL. De Silva Intermed SRL mai este asociat la At Silva Residence SRL, la De Silva Resort SRL și la Villa Valleverde SRL.
 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Nordis Management SRL a chemat în instanță firma Euro Vial Residence. Ce au de împărțit

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii