Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:39 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilajele de deszăpezire pregătite să intervină în municipiul Constanța

ro

17 Jan, 2016 14:40 1106 Marime text
Începând cu data de 15 ianuarie, comandamentul de iarnă, din cadrul companiei Polaris M Holding, este pregătit să preîntâmpine situaţiile de urgenţă, în cazul apariţiei unui nou val de zăpadă pe străzile municipiului Constanţa, conform unui comunicat transmis de reprezentanții societății.
 
La ora transmiterii acestui comunicat, circulația se desfășoară în condiții normale, fără ca traficul rutier și pietonal să fie afectat.
 
Dacă apar condiţii meteo nefavorabile, sunt pregătite să intervină, în orice moment, următoarele utilaje de deszăpezire: opt sărăriţe (dotate cu echipamente pentru împrăştiat material antiderapant), 21 de pluguri,  50 de utilaje ( buldo excavatoare și wole) care vor înlătura zăpada din intersecții, în cazul în care stratul de zăpadă depășește 15 cm; utilaje multifuncţionale de dimensiuni mici ce pot fi echipate cu pluguri şi împrăştietoare de material antiderapant ce vor acţiona în zone înguste, precum zona peninsulatra, străzi inguste etc.
 
Utilajele de deszăpezire vor acţiona cu prioritate în intersecţii, sensuri giratorii, pante, artere principale, instituţii publice. După finalizarea acestor zone, utilajele vor fi împărţite pe cartiere şi străzi secundare. În plus, cei 80 de  muncitori care îndepărtează manual zăpada şi poleiul  vor acţiona în următoarele zone: intrări în unităţi sanitare, treceri de pietoni, refugii RATC, unităţi de învăţământ, instituţii publice etc.
 
Stocul de material antiderapant, estimat pentru sezonul rece 2015 – 2016, ajunge la 6.000 tone (nisip şi clorura de sodiu). Cantităţile de material antiderapant utilizate pentru combaterea zăpezii şi poleiului se pot suplimenta în funcţie de condiţiile meteorologice, astfel încât activitatea sa se desfăşoare în condiţii optime.
 
În perioadele cu ninsori abundente, cetăţenii sunt rugaţi să utilizeze mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismelor proprii, iar dacă situaţiile de urgenţă impun utilizarea autoturismelor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, conducătorii auto trebuie să  evite parcarea în apropierea copacilor, pentru a evita riscul de prăbuşire al acestora.


Ti-a placut articolul?

Comentarii