Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii intervin pentru deblocarea spațiilor pietonale

ro

11 Jan, 2017 19:21 2831 Marime text
În această după-amiază, 100 de militari ai Ministerului Apărării Naționale intervin în București, la solicitarea autorităților locale, pentru deblocarea spațiilor pietonale din jurul unor instituții publice.

În Sectorul 5, un detașament de 50 de militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” acționează în zona școlilor gimnaziale nr. 115 și 150, iar 25 de militari ai Batalionului 96 Geniu „Dr. Joseph Kruzel” intervin pentru înlăturarea zăpezii din proximitatea Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”.

Citește și MAI - 3.760 intervenții medicale efectuate în toată țara de ambulanță și SMURD

O echipă de 25 de militari și două mijloace tehnice aparținând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” îndepărtează zăpada din zona Arcului de Triumf.

De asemenea, aproximativ 170 de militari, cu aproape 40 de mijloace tehnice, au acţionat astăzi, în 11 misiuni pentru diminuarea efectelor căderilor de zăpadă din București și din localități din judeţele Constanţa și Tulcea.

Remorcherul fluvial 328 al Secției 325 Logistică din Tulcea continuă misiunea de a asigura transportul persoanelor între municipiul Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu.

De asemenea, militari din forţele terestre şi din unități de sprijin logistic desfăşoară intervenţii în sprijinul populației din localitățile Negru Vodă și Ovidiu, din județul Constanţa.

Pe timpul intervențiilor, militarii au acționat cu tehnică auto de mare putere, autocamioane 6x6, autofreze și nave fluviale militare.

La nivelul întregii țări, MApN rămâne pregătit să intervină în primă urgență, la solicitarea autorităților competente de la nivel central și local, cu peste 3.500 de militari și circa 660 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare.


Sursa foto: Facebook MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii