Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:15 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE - atenţionare de călătorie pentru Spania Vreme extremă în peninsula iberică

ro

31 Dec, 2014 08:57 1109 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Spaniei că Direcţia Generală de Protecţie Civilă şi Urgenţe din cadrul Ministerului de Interne al Spaniei menţine în vigoare avertizarea de cod portocaliu de vânt puternic pentru provincia Girona (Nordul Cataluniei) şi Insulele Baleare.

De asemenea, Agenţia Statală de Meteorologie din Spania a anunţat că, în perioada 30.12.2014-01.01.2015, se vor înregistra temperaturi scăzute (aprox. -6 grade C) în cea mai mare parte a regiunilor din interiorul ţării, favorizând apariţia poleiului.
În acest context, autorităţile spaniole recomandă conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele corespunzător pentru sezonul rece, să manifeste prudenţă în trafic şi să consulte cu regularitate informaţiile postate de Direcţia Generală pentru Trafic, pe site-ul www.dgt.es.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” și prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014” disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii