Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Spania!

ro

18 Aug, 2023 08:05 751 Marime text
foto: Unsplash
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că, urmare a puternicului incendiu de vegetație care a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autoritățile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montaña, Ajafoña și Las Lagunetas. Mai multe drumuri naționale au fost închise, iar autoritățile recomandă evitarea ieșirilor în aer liber și închiderea geamurilor și a ușilor.

Se recomandă consultarea în permanență a informațiilor publice comunicate de autoritățile spaniole, precum și evaluarea cu responsabilitate și seriozitate a oricăror deplasări.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români ca în caz de urgență să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112 sau linia telefonică de permanență a Consulatului General de la Madrid +34669362202, inforează Ministerul Afacerilor Externe. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.


Citește și:

Regatul Suediei ridică nivelul de amenințare teroristă la "amenințare mare". Avertisment de călătorie pentru cetățenii români
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii