Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop dedicat Zilei Constanței organizat la Muzeul de Artă Constanța

ro

19 May, 2021 11:59 2166 Marime text
  • Muzeul de Artă va găzdui workshop-ul intitulat „Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.00, în Centrul pentru Educație Interculturală, aflat în incinta instituției de artă.

Cu ocazia zilei de 21 mai, de ziua Constanței, Muzeul de Artă va găzdui workshop-ul intitulat „Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.00, în Centrul pentru Educație Interculturală, aflat în incinta instituției de artă.
 
Potrivit reprezentanților Muzeului de Artă Constanța, la activitate vor participa elevi ai Atelierului de Creație, grupa Design Vestimentar, de la Palatul Copiilor din Constanța, coordonată de profesor Anca Pașa Deaconu.
 

„Elevii participanți la eveniment frecventează cursurile de Design Vestimentar și au vârste cuprinse între 12 și 16 ani, iar între ei se regăsesc și copii care fac parte din grupuri etnice din Dobrogea. Scopul acestei acțiuni este acela de a valorifica potențialul multicultural și polietnic al spațiului dobrogean, de a stimula creativitatea artistică și de a contribui la crearea unor relații interetnice armonioase. Workshop-ul face parte din proiectul „Portul Popular Dobrogean. Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”, realizat de Muzeul de Artă în parteneriat cu Palatul Copiilor și Muzeul de Artă Populară. Proiectul este coordonat de prof. Anca Pașa Deaconu și lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru” – au mai transmis reprezentanții Muzeului de Artă Constanța.

 
Acțiunea va consta în realizarea unor colaje textile cu modele preluate de pe portul costumelor tradiționale populare ale etniilor dobrogene. Elevii participanți la workshop vor prelua elemente ornamentale și de decor, precum și simboluri, de pe costume specifice portului popular și le vor recompune în creații de design vestimentar, sub îndrumarea prof. Anca Pașa Deaconu. Creațiile realizate de participanții la workshop vor fi valorificate în cadrul unei expoziți. 
 
De asemenea, în Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, începând cu data de 26 aprilie, a fost deschisă și expoziția MEMORIE ȘI DIALOG INTERCULTURAL PRIN ARTA VIZUALĂ, care poate fi vizitată de publicul iubitor de artă, în perioada aprilie - mai 2021.
 
Centrul pentru Educație Interculturală Constanța a fost înființat prin implementarea proiectului „Centrul pentru Educație Interculturală (C.P.E.I.C.)”, de Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Studii și Inițiativă în Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights din Norvegia, în perioada  mai 2015 – aprilie 2016. Acesta a fost finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii