Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea culturală Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea” își așteaptă participanții

ro

07 Feb, 2022 00:00 3250 Marime text
  • La începutul acestei luni, au început înscrierile pentru participarea la Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea”.
 
Consiliul Judeţean Tulcea, Liceul de  Artă „George Georgescu” și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România-Filiala Tulcea, anunță desfășurarea Expoziției-Concurs Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea”, ediția a II-a, care va avea loc în perioada 14 octombrie-14 noiembrie 2022, la Tulcea.

La eveniment pot participa toți artiștii care sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ale Uniunilor de Artiști Plastici din străinătate, precum și absolvenții și studenții academiilor de artă din țară și străinătate.

Fiecare artist poate propune, spre selecție, un număr maxim de două lucrări (dimensiuni maxime 100×100 cm), realizate între anii 2020-2022 și care nu au mai fost expuse până la data vernisajului la alte saloane naționale.

În cadrul procedurii de selecție se vor declara admise doar lucrările realizate în următoarele tehnici specifice graficii: desen (creion, cărbune, tuș, cerneală), acuarelă, baiț, pastel, acrilic, tempera, precum și în toate tehnicile gravurii, și care au ca suport hârtia.
Nu vor fi admise lucrări realizate în tehnici digitale ca printuri 2D sau 3D sau fotografii.
Regulamentul complet și formularul de înscriere pot fi descărcate de aici: https://mega.nz/folder/io8AzAAC#pIvSBD9D5PeJC5QafWCZLg .
Înscrierile au loc în perioada 1 februarie-31 iulie 2022, printr-un mail trimis la adresa arta@icemtl.ro, care să conțină:
 
  • Formularul de înscriere completat și semnat.
  • CV-ul scurt al artistului: nume, prenume, data nașterii, ultimul nivel de învățământ de artă absolvit, filiala U.A.P.R. din care face parte (dacă este cazul), telefon, e-mail, linkuri social media (Facebook, Instagram), adresa de contact.
  • Reproducerile foto ale lucrărilor propuse, în format JPEG, la o dimensiune minimă de 8 MP. Titlul fiecărei reproduceri trebuie să cuprindă datele de identificare ale lucrării, respectiv: numele autorului, titlul lucrării, anul execuției, dimensiuni, tehnică.
 
Alte date importante de reținut:
În perioada 1-19 august 2022 va avea loc etapa de selecție a lucrărilor propuse.
În perioada 22 august-30 septembrie 2022 va avea loc etapa de trimitere a coletelor cu lucrări selectate.
Vernisajul va avea loc vineri, 14 octombrie 2022 la Muzeul de Artă.
Jurizarea va avea loc în intervalul 14 octombrie-1 noiembrie 2022.
Finisajul și festivitatea de premiere vor avea loc luni, 14 noiembrie 2022 la Muzeul de Artă.
 

Citește și:

Premii substanțiale la prima ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii