Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect cultural artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” Trei zile de spectacole la Costinești

ro

20 Oct, 2023 10:37 707 Marime text
Foto: Facebook Stagiune de Teatru în Localitățile Județului

Proiectul cultural artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” se desfășoară la Costinești, în perioada 18 – 20 octombrie 2023.
 
Spectacolele propuse sunt: „Lumea poveștilor”, „Decizia finală e la tine” și „Plata birului”. Intrarea la spectacole este liberă.
 
În data de 18 Octombrie 2023, începând cu orele 11:00, a avut loc spectacolul pentru copii „LUMEA POVEȘTILOR”, un spectacol interactiv care îndeamnă copilașii să interacționeze cu personajele din poveștile românești, dar și să participe prin dans și cântec. Acesta se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, dornici de distracție, de voie bună și interacțiune. În „LUMEA POVEȘTILOR” apar personajele îndrăgite de cei mici, personaje din poveștile românești, precum: Ursul păcălit de vulpe, Ileana Cosânzeana și Făt-Frumos și Punguța cu doi bani. Cei mici s-au distrat de minune alături de personajele lor preferate, au dansat, au cântat și s-au bucurat.
 
În data de 19 Octombrie 2023, începând cu orele 11:00, tinerii sunt invitați să vizioneze un spectacol Teatru Forum „DECIZIA FINALĂ E LA TINE”. Acesta este un spectacol destinat în mod special adolescenților, tema socială fiind abandonul școlar în rândul mamelor minore. Acest subiect sensibilizează majoritatea tinerelor, fiind un spectacol profund, cu situații dure și provocatoare. Din acest punct de vedere este o temă atrăgătoare pentru cei tineri, scenele create regăsindu-se și în viața reală. Prin această reprezentație artistică adolescenții sunt încurajați să reflecteze mai mult asupra acestui subiect important, dat fiind faptul că România se află pe locul II la abandonul școlar în rândul mamelor minore, înregistrându-se 16.000 de cazuri.
 
În data de 20 Octombrie 2023, începând cu orele 17:00, locatarii din Costinești sunt invitați să vizioneze spectacolul de comedie „PLATA BIRULUI”. Este un spectacol destinat tuturor, adulților, tinerilor și copiilor. Acțiunea se învârte în jurul Vasilicăi, o femeie modestă din mediul rural care intră în conflict cu priciptorul, ajuns la casa ei pentru a-i cere să-și plătească taxele la stat. Totul se transformă într-o mare comedie apetisantă, care amuză publicul datorită situațiilor prin care trece tanti Vasilica.
 
„Sunteți invitați cu tot dragul la Costinești, în perioada 18-20 Octombrie, Miercuri, Joi și Vineri la spectacole de teatru destinate și copiilor, dar și adulților! Intrarea este liberă!”, transmite Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre.
 
„Stagiune de teatru în localitățile județului” este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii