Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

ro

14 Nov, 2023 09:09 763 Marime text

„Stagiune de teatru în localitățile județului” este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
Proiectul s-a desfășurat în perioada 27 Septembrie- 14 Noiembrie 2023în următoarele localități: Viroaga, Căscioarele, Cerchezu, Oltina, Corbu, Costinești, Lipnița, Coslugea și Constanța. În aceste localități au avut loc spectacole de teatru pentru copii, adolescenți, dar și adulți. Spectacolul pentru copii s-a numit „LUMEA POVEȘTILOR”, pentru tineri „DECIZIA FINALĂ E LA TINE”, iar pentru cei mari s-a intitulat „PLATA BIRULUI”.
În toate cele 9 localități am avut parte de un public minunat, sincer și încântător. Teatrul este o formă unică de artă care are puterea extraordinară de a atinge sufletele noastre, și de a ne provoca să gândim, să simțim și să reflectăm. Spectatorii au râs cu poftă la momentele comice din spectacolul „PLATA BIRULUI”, au simțit tensiunea și suspansul în momentele dramatice din spectacolul „DECIZIA FINALĂ E LA TINE” și s-au bucurat și distrat la momentele de interpretare și nu numai, ale personajelor din spectacolul pentru copii „LUMEA POVEȘTILOR”. Atmosfera din sălile de spectacol ale căminelor culturale, energia și pasiunea actorilor de a juca, au adăugat un plus valoare la fiecare reprezentație.
Fiecare spectacolul a fost o experiență memorabilă și a adus cu sine o atmosferă de caldă prietenie și unitate. Este un moment deosebit atunci când oamenii din comunitate se adună pentru a se bucura de teatru, pentru a râde și a se emoționa împreună, drept urmare nu au fost doar simple spectacole, ci o împărtășire colectivă de bucurie și umor. Faptul că aceste spectacole au fost jucate în comune a adus cu sine și o conexiune autentică cu publicul. Actorii au avut ocazia să interacționeze direct cu spectatorii, să primească feedback imediat și să creeze o legătură specială cu aceștia. Este o formă de teatru care aduce arta mai aproape de oameni și deschide uși către conversații și schimburi culturale în comunitățile locale. Prin urmare, fiecare spectacol care a avut loc în comune este nu doar o experiență teatrală, ci și un moment în care comunitățile se reunesc în jurul valorilor culturale, într-un mod autentic și captivant.
Actorii au simțit o bucurie sinceră și recunoștință pentru oportunitatea de a aduce teatrul în zone în care poate nu este la fel de accesibil. Participarea activă și răspunsurile pozitive ale comunității au amplificat aceste sentimente. Prin interpretarea lor, actorii au adus o formă de reflecție care influențează pozitiv perspectivele și starea de spirit ale spectatorilor. De asemenea, unele spații au fost limitate, fapt ce a reprezentat o provocare pentru artiști, care a adăugat un element de satisfacție în a vedea cum ideile lor prind viață în circumstanțe neconvenționale. În același timp, participarea la spectacole în comune au oferit actorilor oportunitatea de a experimenta simțul realizării într-un mod unic, văzând cum energia și emoția lor influențează direct comunitatea, lucru care poate fi extrem de satisfăcător.
Întreaga echipă este recunoscătoare și extrem de mulțumită de experiența de care a avut parte. Proiectul a fost o călătorie captivantă și inovatoare, marcată de experiențe remarcabile, atât pentru actori, cât și pentru comunitățile locale. Această inițiativă a adus arta teatrală în inima zonelor rurale, având un impact semnificativ asupra participanților și a celor implicați în mod direct sau indirect. Bucuria și recunoștința, atât din partea actorilor, cât și a publicului, au fost elemente care au îmbogățit experiența proiectului. Faptul că teatrul a devenit accesibil și relevant pentru comunități care nu aveau acces la astfel de evenimente, a adus oamenii împreună într-un mod unic și valoros.
În concluzie, proiectul „Stagiune de teatru în localitățile județului”a fost o reușită în aducerea artei la nivel local și în cultivarea unei legături autentice între artă și comunitate. Această experiență va rămâne în amintirea noastră ca un exemplu al puterii transformative a teatrului și a posibilităților de a construi poduri culturale în cele mai inedite locuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii