Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programe educative, propuse de Muzeul de Artă Populară Constanţa

ro

08 Apr, 2021 00:00 3120 Marime text

Adaptat condițiilor provocatoare ale prezentului, programul „Atelierul de acasă”, propus de Muzeul de Artă Populară Constanţa, este dedicat elevilor, cadrelor didactice, părinţilor și, în general, iubitorilor de tradiţii şi obiceiuri româneşti.
 
În fiecare an, cu prilejul sărbătorilor tradiționale, instituția muzeală iniția activități interesante, menite să stimuleze creativitatea celor mici și să-i apropie de artă și tradiții. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, s-a găsit o formulă ingenioasă, aceea de a invita copiii (şcolari cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani) să participe, de acasă, la mai multe ateliere, organizate pe parcursul întregului an.
 
Activităţile propuse vor avea tematici legate de sărbătorile de peste an, iar copiii vor avea ocazia de a expune pe simezele muzeului obiectele confecţionate de ei, de acasă.
 
Și pentru că se apropie marea sărbătoare a Învierii, primul atelier va purta titlul „Motive decorative tradiţionale pe ouă”.
 
„În luna aprilie, vă provocăm să fiţi meşteri populari pentru o zi şi să realizaţi un ou pictat şi, însoţit de o etichetă cu numele vostru, şi să îl aduceţi la muzeu pentru a putea fi inclus în expoziţie.
Tot ce aveţi nevoie este un ou din polistiren de dimensiune medie, un băţ de frigăruie, o pensulă, tuburi de acuarele cu multe culori şi multă imaginaţie.”
Așa sună invitația organizatorilor, care așteaptă creațiile originale până pe 23 aprilie 2021. Copiii participanţi vor fi răsplătiţi cu diplome şi cu recunoaşterea meritului de a fi mici creatori care îşi expun lucrările într-o expoziţie dedicată lor şi găzduită de muzeu.
 
De asemenea, pe site-ul și pe pagina de Facebook a Muzeului se pot regăsi motive decorative tradiționale, care să le inspire creația micilor artiști amatori.
 
 
Sursa foto: captura youtube/tvr cultural
 
Citește și:

Expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară din Constanța „Dragobetele - sărbătoarea iubirii la români. Simbol și mesaj”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii