Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La doar 19 ani, a doua lansare de carte semnată Silviu Docu Axelerad (galerie foto)

ro

26 Jan, 2019 00:00 13093 Marime text
La vârsta la care colegii lui s-au pierdut de mult în mediul... virtual, Silviu Docu Axelerad și-a lansat la Muzeul de Artă din Constanța cel de-al doilea volum, intitulat „Ispita din Southern Belle”. După ce la 16 ani debuta cu prima lui carte, purtând titlul „Filosofie muzicală și umană”.
 
Pe 19 decembrie a împlinit 19 ani, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, fiul conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic-șef Secție Neurologie, SCJU Constanța.
 
Silviu Docu Axelerad spune despre părinții lui că i-au creat un microcosmos filosofic în care a devenit persoana de astăzi. Familia îi este cel mai important „sprijin“ cultural, social, emoțional, intelectual, care l-a învățat cum să fie EL, cum să fie o persoană UNICĂ, sigură pe forțele sale!
 
„Filosofie muzicală și umană” pune în prim-plan ideea renașterii spirituale, a corpului material, omul fiind oglinda rațiunii sale, iar muzica formează rama caracterului uman. Muzica înseamnă rațiune absolută, perfecțiune, fiecare notă formează un puzzle care descrie în final OMUL. Legătura dintre filosofia umană și filosofia muzicală este realizată prin asceza omului spre cultură, educație, rațiune, frumos.
Omul și muzica reprezintă pionii unui joc de șah profan, Divinul fiind regele suprem, sacrul.
În această carte, autorul a subliniat legătura strânsă dintre cele 2 concepte. Omul fără muzică este sortit dematerializării, desacralizării. Muzica creează o stare de beatitudine divină, care poate fi atinsă cu ajutorul eudaimoniei, așadar, omul se sacralizează.
 
„Ispita din Southern Belle”, cea mai recentă carte a sa, leagă conceptele de filosofie, religie, teosofie și pune accentul pe dihotomia dintre conceptele fundamentale ale binelui și răului, făcând o diferențiere accentuată pe punctul suprem care leagă materia, de la atom până la univers, iar acela este Divinul, care poate fi Dumnezeu, Brahma, Budda, rațiunea absolută etc.
 
Cartea „Ispita din Southern Belle“ pune accentul pe structura social-divină, adică modul în care omul interacționează cu divinul, așadar, identificăm 2 structuri filosofice umane, de tip carnal și spiritual. Cartea pune accentul pe suma conceptelor Yin și Yang (Yin+Yang=rațiune absolută).
 
Sursa foto: Facebook Silviu Docu Axelerad
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii