Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IICCMER A apărut volumul „Ne-au ținut în viață. Radio Europa Liberă, 1970-1990” de Liviu Tofan. Lucrare esențială pentru generația tânără

ro

25 Oct, 2021 14:32 3229 Marime text
  • IICCMER semnalează apariția volumului „Ne-au ținut în viață. Radio Europa Liberă, 1970-1990” de Liviu Tofan.
La editura Omnium a apărut, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul „Ne-au ținut în viață. Radio Europa Liberă, 1970-1990” de Liviu Tofan, o carte despre culisele celei mai importante surse de informație obiectivă din perioada comunistă, un simbol al speranței românilor în valorile democratice în vremuri în care acestea erau anihilate.

 „O lucrare esențială pentru generația tânără. Un volum despre maniera în care mesajul transmis de Radio Europa Liberă a reușit să << țină în viață >> milioane de români, care erau obligați, conform preceptelor comuniste, să pulseze în ritmurile dictate de regim.

Or, lucrarea domnului Liviu Tofan oferă detalii despre impactul pe care emisiunile difuzate l-a avut într-o societate care se voia a fi închisă ermetic și abandonată clișeelor << limbajului de lemn >>. Mesajele care au ajuns în casele românilor au avut forța de a depăși îngrădirile impuse de regimul comunist oferind, în schimb, speranță și, mai mult decât atât, influențând destine.” (Alexandra Toader, Președinte executiv IICCMER).


 Liviu Tofan a lucrat 20 de ani în redacția românească a Radio Europa Liberă, între 1973 și 1994, avansând de la redactor de știri la șef al secției de Știri și director-adjunct. Ca autor de cărți, a publicat „A patra ipoteză. Anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj” (Polirom, 2021) și „Șacalul Securității. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc” (Polirom, 2013).

Este și realizator de filme documentare, filmul „Brașov 1987. Doi ani prea devreme” obținând Premiul UCIN 2017 pentru cel mai bun film documentar de televiziune.

 Disponibil curând online și în librării.

Sursa foto-text: Facebook/ Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii