Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului Workshop despre trecerile ilegale de frontieră Est-Vest în timpul Războiului Rece. Când și unde va avea loc

ro

02 Nov, 2021 14:41 1416 Marime text

  • Workshop-ul își propune să discute în ce măsură trecerile ilegale de frontieră Est-Vest în timpul Războiului Rece au reprezentat un fenomen de masă, ca manifestare a rezistenței anticomuniste din Blocul de Est.
Workshopul Apel la contribuții: Evadând din comunism: Trecerile ilegale de frontieră dintre Est și Vest în timpul Războiului Rece va avea loc în intervalul 14-16 decembrie 2021 la București.

Workshop-ul își propune să discute în ce măsură trecerile ilegale de frontieră Est-Vest în timpul Războiului Rece au reprezentat un fenomen de masă, ca manifestare a rezistenței anticomuniste din Blocul de Est.

Lucrările pot aborda (dar fără a fi limitate la) teme subsumate următoarelor direcții principale: Surse și metodologie, Mecanisme de trecere ilegală a frontierei, Omoruri și violență la graniță.

Propunerile sunt așteptate la adresa luciana.jinga@iiccmer.ro, până duminică, 28 noiembrie 2021, din partea doctoranzilor, cercetătorilor, profesioniștilor din domeniul umanitar, specialiști în diferite discipline academice, inclusiv, dar fără a se limita la, istorie, sociologie, științe politice și antropologie și economie.

Martorii direcți sunt cu deosebire încurajați să participe la eveniment, în cadrul secțiunilor tematice ce le vor fi dedicate!

Sursa foto: Facebook/ Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (Photo credits: photographytalk.com) 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii