Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două comedii în weekend la Teatrul de Stat Constanța. Pe scenă urcă decana de vârstă a teatrului, Ileana Ploscaru

ro

04 May, 2017 12:52 2633 Marime text
Teatrul de Stat Constanța (TSC) prezintă publicului său două comedii în weekendul ce urmează.

Sâmbătă, 6 mai, de la ora 19, pe scenă urcă decana de vârstă a teatrului, cetățean de onoare al Constanței, Ileana Ploscaru, pentru a da o lecție de maturitate artistică în piesa „Bătrâna și hoțul”, de dramaturgul contemporan Viorel Savin. Regia este semnată de Iulian Enache, cel care cu ani în urmă a jucat în această piesă. De această dată, partenerul Bătrânei este, în rolul Hoțului, Dan Cojocaru, iar în roluri secundare au fost distribuiți Alina Manţu şi Alexandru Medveghi. Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica, de Adrian Mihai.

Piesa este una care a făcut istorie în teatrul televizat, publicul matur aducându-și aminte de varianta mult difuzată de TVR, cu regretata actriţă Irina Răchiţeanu-Şirianu în rolul principal.

Duminică, 7 mai, de la ora 19, scena TSC găzduiește o nuntă, și anume „Nunta lui Figaro”, de Pierre Beaumarchais, cu Tani Ștefu în rolul popularului bărbier. Alături de el, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Ionuţ Alexandru, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu se vor întrece în replici de un umor care nu şi-a pierdut savoarea la mai mult de 200 de ani de când au fost rostite pentru prima dată. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii