Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Strategia culturală s-a născut speranță. Ce facem cu cultura, indiferent de scenariul pandemic de la vară?

ro

20 Mar, 2021 00:00 4027 Marime text
  • Pe 15 ianuarie a.c., primăria Constanța anunța că strategia culturală a debutat promițător
  • Era vorba despre principalele concluzii ale primei dezbateri tematice din procesul de elaborare a “Strategiei culturale a municipiului Constanța 2021-2031”
  • Au trecut două luni de la acel moment și totul a rămas încremenit
  • Trebuia să urmeze o dezbatere  cu operatorii culturali independenți din municipiul Constanța și să se constituie un grup de lucru executiv, împuternicit cu elaborarea documentului strategic
  • O constănțeancă le reamintește autorităților locale ce au promis la începutul anului
 
Pe 15 ianuarie a.c., primăria Constanța anunța că "strategia culturală a debutat promițător".
Era vorba despre principalele concluzii ale primei dezbateri tematice din procesul de elaborare a “Strategiei culturale a municipiului Constanța 2021-2031” (prima Strategie de cultură a orașului Constanța din perioada modernă și contemporană), dezbatere desfășurată ca eveniment particular de celebrare a Zilei Culturii Naționale.

Printr-un comunicat de presă amplu, primăria anunța că "s-a conturat o solidaritate apreciabilă a comunității culturale locale față de proiectul Strategiei Culturale, în formatul propus (autorități locale, instituții publice, instituții de cultură). S-a obținut o platformă largă de sprijin pentru etapele ulterioare ale Strategiei. S-a confirmat existența unei resurse umane locale calificate și de calitate care ar putea sprijini în mod activ elaborarea și implementarea Strategiei. Există o disponibilitate semnificativă a multor actori culturali instituționali de a se implica în etapele ulterioare ale Strategiei.  Strategia culturală va genera coerență în mediile culturale locale, va stimula și consolida viața culturală locală, va potența dialogul dintre autorități și comunitatea culturală locală, va inspira proiecte și programe, va crea premise pentru dezvoltări culturale sistemice și pe termen lung ale orașului".

Au trecut două luni de la acel moment și totul a rămas încremenit.
Trebuia să urmeze o dezbatere  cu operatorii culturali independenți din municipiul Constanța și să se constituie un grup de lucru executiv, împuternicit cu elaborarea documentului strategic.
Coordonatorul Strategiei este Dorin Popescu, consilier personal al primarului municipiului Constanța.

O constănțeancă le reamintește autorităților locale ce au promis pe 15 ianuarie.
"Vă amintiți? La mijlocul lui ianuarie a fost o dezbatere cu care a debutat elaborarea viitoarei Strategii culturale a orașului. Eram anunțați că vor fi dezbateri lunare. Februarie a trecut, cred că putem considera și ca martie s-a dus, nu? Nu se mai aude nimic din direcția primăriei. Mai stăm puțin și vine vara și nu avem nici măcar o analiză, auzim de Horeca, dar oamenii din sectorul cultural au fost printre cei mai loviți. Ce facem cu cultura, indiferent de scenariul pandemic de la vară? Urmăresc pagina Dorin Popescu pentru aceste anunțuri legate de direcția pe care o are în subordine, însă postează doar despre geopolitică", notează constănțeanca supărată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii