Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Weekend sub semnul lui Mozart și al legendarului Figaro

ro

12 May, 2022 00:00 2396 Marime text
  • La Sala Teatrului de operă și balet „Oleg Danovski”, ”Le nozze di Figaro”, celebra operă compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, își așteaptă spectatorii în număr cât mai mare
 
Timp de trei ore și jumătate, iubitorii de operă vor avea ocazia să participe, ca invitați de onoare, la o nuntă celebră.

Este vorba de ”Nunta lui Figaro” - conform titlului original „Le nozze di Figaro”, o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, inspirat, la rândul să, de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais, La folle journée ou Le mariage de Figaro.
 
Deși a avut premiera absolută în urmă cu mai bine de două veacuri (la 1 mai 1786, la „Burgtheater” din Viena), aventurile legendarului Figaro rămân la fel de proaspăte și iubite de public.
 


În varianta montată pe scena Liricului constănțean, regia artistică îi aparține lui Ștefan Neagrău, iar scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu. În distribuție, îi putem vedea și asculta pe Marius Eftimie, Akiko Hayakawa, Daniel Pop, Silvia Simionescu, Gabriela Dobre, Leonard Bernad, Magda Marcu, Marius Turtoi, Mădălin Băldau, Laurențiu Severin, Mihaela Ionescu, Mircea Găvan.

Conducerea muzicală este asgurată de Koichi Inoue, iar maestru corului este Adrian Stanache.
 
Spectacolul va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 19:00, iar biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete.
 
 
Citește și:
#ConstanțaEsteBine Ziua 27 – 27.01.2022. Astăzi îl sărbătorim pe Mozart

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii