Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 27 – 27.01.2022. Astăzi îl sărbătorim pe Mozart

ro

27 Jan, 2022 09:46 1753 Marime text
Pe 27 ianuarie 2022 se împlinesc 266 ani de la nașterea compozitorului și interpretului genial de muzică Wolfgang Amadeus Mozart (născut pe 27 ianuarie 1756, la Salzburg, în Austria). Știu că 2006 a fost anul Mozart, pentru că atunci s-au împlinit 250 de ani de la nașterea sa, dar mi-am reamintit astăzi de data lui de naștere. Și de muzica sa. 

Nunta lui Figaro este una dintre operele mele favorite, dar piesa care-mi sună mereu în cap când mă gândesc la Mozart este ”Mica serenadă” (Eine kleine Nachtmusik)  https://www.youtube.com/watch?v=tSL5-wxgvFY

Sărbătorindu-l pe Mozart astăzi sărbătoresc un om care a stat întreaga sa viață (scurtă, de numai 36 de ani) pe Calea Sufletului. Viața lui Mozart a fost Muzica. El a fost muzică, era una cu pianul, una cu notele muzicale, una cu vibrația care se scurgea continuu prin el. 
A fost extrem de acordat la talentul natural cu care s-a născut și l-a folosit pentru a-l transforma în Calea Vieții sale. 

În Webinarul de ieri, Conversații pe Calea Sufletului, am descoperit că fiecare dintre noi se simte atras magnetic să urmeze acea Cale unică, destinată fiecăruia dintre noi, chiar de la naștere. Majoritatea suntem pe ea, pentru că suntem acolo unde suntem meniți să fim. Dar dacă nu suntem conștienți și prezenți, considerăm provocările Căii Sufletului drept obstacole sau dificultăți și ne luptăm din răsputeri. 

Cu cine ne luptăm? Cel mai adesea, cu noi înșine. Rezistăm încăpățânat la ceea ce este și ne facem scenarii iluzorii în minte: dacă aș fi avut alți părinți, dacă aș fi avut alt partener, dacă partenerul ar fi fost altfel, dacă m-aș fi dus la altă facultate, dacă aveam alt serviciu, altă casă.....mintea noastră este plină de fel și fel de ”dacă”-uri care ne iau energie.

Ca să putem să parcurgem cu bucurie Calea Sufletului nostru, primul și primul pas este să onorăm ceea ce este și să ne onorăm pe noi înșine cu ce suntem, ce am făcut, ce putem în acest moment și ce am obținut până acum. 
Suntem cu toții exact acolo unde este nevoie să fim, pentru maxim de creștere și evoluție interioară. 

Să ne acceptăm situația, folosind cuvintele magice: ”În fiecare moment, fac tot ce pot mai bine, cu energia pe care o am și resursele disponibile. Dacă aș putea să fac mai bine, aș face-o. Dar acum, aici, fac tot ce pot”. 

Sărbătorirea lui Mozart ne aduce aminte de complexitatea vieții umane și a structurii noastre interioare. Mozart a fost un geniu muzical și un om greu de suportat, superficial, fustangiu și iresponsabil. Tot ce era el venea la pachet. Să-i accepți și admiri muzica înseamnă să-l accepți cu totalitatea ființei sale – pentru că prin el venea acea muzică divină – prin filfizonul risipitor care a fost întreaga viață.

Din lecția vieții lui Mozart sărbătorim astăzi acceptarea fiecăruia dintre noi așa cum suntem, acolo unde suntem. 
Vă invităm în continuare la Webinariile de miercuri seară, oferite pe platforma e-vision, în care femei curajoase din grupul Femina, Călătoare pe Calea Sufletului, vă vor împărtăși secrete și tehnici ale mersului pe această Cale. 
https://www.eduvisionlearning.ro/course/conversatii-pe-calea-sufletului
 
Participanții de ieri seară au fost oaspeții unei seri magice, de conexiune dincolo de cuvinte și au descoperit cum Sufletul ajunge la fiecare dintre noi în moduri necunoscute și nebănuite. 
Dacă v-a plăcut explorarea și doriți mai mult, vă așteptăm alături de noi la restul de Webinare, în care fiecare explorează potențialele tip Mozart din interiorul nostru. 

Să aveți o zi muzicală astăzi. Dacă puteți, ascultați câte o piesă de Mozart, pentru inspirație, sau orice altă muzică frumoasă, care vă liniștește și relaxeze. 

Și nu uitați să vă spuneți mental, iar și iar: 
Fac tot ce pot. 
Sunt bine, exact așa cum este nevoie să fiu
Cu iubire, tuturor!

articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii