Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Weekend cu invitați și povești, la Teatrul „Căluţul de Mare”

ro

08 Jun, 2022 00:00 1538 Marime text

  • Trei spectacole cu povești noi, în sala Teatrului de copii și tineret „Căluțul de mare”
 
În weekend-ul 11-12 iunie 2022, Teatrul constănțean pentru copii și tineret are invitați din țară.
 
Este vorba despre echipa Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, care va urca pe scena de la „Căluţul de Mare” cu două spectacole pentru cei mai mici dintre reprezentanții publicului de la mare.
 
Dacă vineri, 10 iunie, actorii constănțeni Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu, vor evolua în faimoasa poveste „Cei trei purceluși” (regia: Gheorghe Balint,
muzica: Dan Bălan, decoruri: Adrian Drăguț), invitații lor de la Giurgiu vor oferi, duminică, 12 iunie, o altă variantă a pățaniei, în „Lupul și cele trei purcelușe”.
 
Textul îi aparține Anei Maria Fasolă și spune povestea purcelușelor Nif-Nif, Nuf-Nuf și Naf-Naf, care își construiesc câte o căsuță, pentru a se adăposti peste iarnă. Din păcate, Lupul cel rău distruge căsuțele primelor două purcelușe. Dar aceasta să fie adevarata față a poveștii? Lupul ne invită să cunoaștem și varianta lui...
 


Scenografia este semnată de Mădălina Mihai, muzica este compusă de Oana Maria Dragne și Șerban Chițu, iar distribuția este asigurată de actorii Irina Sibef, Diana Iorgu, Irina Tocănel, Vlad Bînzoiu și Bogdan Ujeniuc.
 
De asemenea, sâmbătă, 11 iunie, actorii Teatrului „Tudor Vianu” vor propune un spectacol semnat Anca Pascu (care semnează regia, coregrafia și scenografia) și intitulat „Șoriceii adoră cașcavalul”. Organizatorii ne asigură că vom fi martorii unui spectacol potrivit pentru toate vârstele, energizant, plin de umor, dar și de emoție, care ne vorbește despre iubirea inocentă, ce nu ține cont de culoare sau poziție socială.
 
În distribuție, vor evolua Claudia Moroșanu, Vlad Ciubotaru, Evelyn Marcu, Georgiana Vrațiu, Ana-Maria Fasolă, Vlad Bînzoiu, Filip Popa. Muzica: Șerban Chițu și Oana-Maria Dragne. Videoproiecțiile au fost create de Irina Tocănel.
 
Reprezentațiile încep de la ora 10.30, iar biletele sunt doar 10 lei, atât pentru copii, cât și pentru însoțitori.
 
 
Sursa foto: teatrul „Căluțul de mare”
 
Citește și:
 
Constanța culturală Piese pentru copii și tineret ale teatrului constănțean, pe alte scene ale țării


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii