Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Piese pentru copii și tineret ale teatrului constănțean, pe alte scene ale țării

ro

02 May, 2022 00:00 1898 Marime text
  • Teatrul constănțean „Căluțul de Mare” va prezenta două spectacolele pe scena Teatrului „Tudor Vianu”, din Giurgiu
 
În această săptămână, în perioada 4-6 mai, echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța va juca în deplasare, în cadrul parteneriatului „Teatre Dunărene”.
Gazdă va fi Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, iar actorii constănțeni vor fi protagoniști în două spectacole, create pentru diverse grupe de vârstă: „Suburbia” și „Cenușăreasa”.

Astfel, joi, 5 mai, va fi prezentată piesa pentru tineret a dramaturgului, nuvelistului și actorului de origine armeano-americană, Eric Bogosian. „Suburbia” este un spectacol interzis copiilor cu vârsta sub 14 ani, regizat de Aurel Palade, cu o scenografie semnată de Elena Cozlovschi. Alice Safta semnează asistența regie, mișcarea scenică și coregrafia spectacolului, iar din distribuția fac parte actorii Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur, Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Florin Aioane, Loredana Adăscăliței, Emanuel Cristoiu, Inga Marcu, Dan Cojocaru.
Este povestea unui grup de tineri dintr-o suburbie americană, care încearcă să aducă în prim plan temele la zi ale generației milenariste, marcate de angoase, debusolare generală și incertitudine asupra viitorului.
 
Încercările prin care trec zi de zi, temerile cu care se confruntă, speranțele și visele lor, îi ajută să înțeleagă mai profund cine sunt cu adevărat, să se sprijine reciproc, pentru a depăși sarcina dificilă a devenirii lor ca adulți.

Vineri, 6 mai, micii spectatori din Giurgiu vor putea vedea o reprezentație dedicată etapei de vârstă 5+, cu piesa „Cenușăreasa”, după Charles Perrault, în regia artistică a lui Daniel Stanciu, care s-a ocupat și de scenariu. Scenografia îi aparține Carmencitei Brojboiu, iar Aneta Forna Christu este consultant în mânuirea păpușilor.

În distribuție, Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu, Alina Manțu.
Scenariul, regia, muzica și luminile îmbină armonios momentele de duioșie şi haz ale actorilor şi păpuşilor, care joacă cu dăruire şi talent, reînviind una dintre cele mai frumoase povești din literatura clasică.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii