Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Steliana Bajdechi și Angelo Mitchievici, masă rotundă despre tradiție și emoție la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ Constanța

ro

23 Jun, 2022 00:00 1373 Marime text
  • În cadrul evenimentului vor fi evocate și explicate valori fundamentale ale aromânilor precum tradiția.

Jurnalistul cultural Steliana Bajdechi și profesorul universitar dr. habil. Angelo Mitchievici vor susține o masă rotundă inedită despre tradițe, emoție, și spirit aromân, mâine, 23 iunie, începând cu orele 18.00, în Aula Bibliotecii Județeane „Ioan N. Roman” Constanța.

Născută în ianuarie 1962,Steliana Bajdechi a profesat încă din 1991 pe post de redactor la Radio Constanța. S-a evidențiat prin distincțiile sale, cum ar fi câștigarea locului IV și a mențiunii la Concursul Internațional pentru minorități „Plaiul meu natal”, din Uigorod, Ucraina. De asemenea, este autoarea volumului „Drumuri sub cenușă (România și Grecia între 1944 și 1949)”, apărut la editura Dobrogea 2009, din Constanța.

În cadrul evenimentului vor fi evocate și explicate valori fundamentale ale aromânilor precum tradiția.

„Ce înseamnă tradiția în raport cu familia și care sunt figurile tutelare ale familiei din care provine autoarea? Ce înseamnă să trăiești din memoria  strămoșilor, a familiei, în cunoștință de un loc în care ei au trăit, dar tu nu ai trăit?

Unde este patria pentru un aromân? Ce semnificație are dialectul vorbit în familie și care este relația lui cu limba română curentă? Cum intră aromânii în istorie, care sunt valorile pe care le promovează? Ce înseamnă să fi aromân și ce înseamnă Constanța, Dobrogea pentru aromâni?,  anunță reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța printre temele evenimentului. 


Steliana Bajdechi va povesti, de asemenea, despre emoțiile și provocările pe care le-a întâmpinat ca jurnalist cultural mai bine de 30 de ani.

Masa rotundă se va încheia cu o sesiune de autografe, iar Bajdechi va intra în dialog cu cititorii săi.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc, pe tot parcursul lunii iulie, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Citește și:

Constanța culturalăSilviu Măcrineanu lansează volumul „Pași în penumbră“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii