Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Silviu Măcrineanu lansează volumul „Pași în penumbră“

ro

22 Jun, 2022 00:00 1208 Marime text
Lansare de carte
  • Cartea va fi prezentată de Corina Mihaela Apostoleanu și Steliana Bajdechi. Intrarea va fi liberă!

Silviu Măcrineanu își lansează cel mai recent volum „Pași în penumbră“, mâine, 21 iunie 2022, începând cu orele 17:30, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ Constanța. Cartea va fi prezentată de Corina Mihaela Apostoleanu, doctor în filologie și fost manager al Bibliotecii Județene Constanța, în prezent Șef serviciu în cadrul Bibliotecii Județene Constanța și jurnalistul cultural Steliana Bajdechi

Născut pe 15 aprilie 1963, la Râmnicu Sărat, Silviu Măcrineanu a trebuit să aștepte cincizeci și cinci de ani până la debutul într-un volum colectiv, sugestiv intitulat Trei (2018). O carte scrisă de trei autori, din trei zone diferite ale țării, cu trei stiluri distincte, care nu se întâlniseră niciodată.

Un an mai târziu îi apare volumul personal Privirea spre cer, care adună multe povestiri din viața sa și a înaintașilor săi, unele dintre ele publicate de-a lungul timpului pe blogul său.

Iată că Silviu Măcrineanu vine în fața noastră, în anul 2022, cu primul său roman, Pași în penumbră, scris în vremuri de pandemie.

„Când Ionică Guiu va trece în pripă munții, din Ardeal în Regatul României, urmărit de către autoritățile maghiare, nu va putea nici măcar să-și imagineze încercările pe care îi va fi dat să le trăiască, în noua sa țară. Era anul de grație 1913, peste puțin timp va începe Marele Război, iar tânărul păstor covăsnean va îmbrăca uniforma armatei române, trăin d întâmplări care îi vor pune la grea încercare caracterul.

Pașii îl vor purta, dintr-un sat prăfuit de Bărăgan, către Kiev, Moscova și Budapesta, unde va cunoaște oameni extraordinari, care-i vor influența viața și-i vor deveni a doua familie. Va întâlni și dragostea, în forma ei cea mai devotată, într-un mod cu totul neașteptat. Iar cartea prieteniei îl va sili să facă alegeri dificile, riscante, pentru a-și ajuta prietenii aflați la necaz.

Când în sfârșit își va găsi liniștea, lângă stâna sa și femeia iubită, tânărul va descoperi că a devenit bărbat în toată puterea cuvântului, iar o altă călătorie stă gata să înceapă“, se arată în carte. 


Citește și:

Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, lansat la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii