Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 05 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Volumul „Agatha Nicolau - Din Dragoste“, lansat la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

18 Jun, 2022 11:23 1645 Marime text
Lansare de carte. Foto: facebook/Biblioteca Județeană ConstanțaUniunea Armenilor din România – Sucursala Constanţa organizează o lansare de carte astăzi, 18 iunie 2022, de la ora 11.00 la Biblioteca Județeană IN Roman din Constanța.

Volumul ce este lansat este „Agatha Nicolau - Din Dragoste“ coordonat de Anaid Tavitian.

În cadrul acestui eveniment vorbesc despre acest volum dr. Mihaela Corina Apostoleanu, Steliana Bajdechi, dr. Liviu Merdinian - președintele Uniunii Armenilor din România - Sucursala Constanța. Dr. Corina Mihaela Apostoleanu spune că a fost impresionată de stilul ambelor autoare, care merg foarte bine împreună și se completează. 

„Am obsevrat ironia fină cu care Agatha Nicolau privește acea perioadă. Această ironie străbate paginile care povestesc despre primele etape ale vieții. Dintre roluri greu alegi unul. Toate vorbesc despre talentul pus de Agatha Nicolau pe scenă. Anaid Tavitian a spus că această carte a fost scrisă din dragoste“ - a precizat Corina Mihaela Apostoleanu. 

„Sala de festivități este plină cu admiratori ai lui Anaid Tavitian, oameni de cultura, veniți sa fie aproape de legende ale teatrului romanesc. Este un volum cu date personale, date artistice ale actritei Agatha Nicolau, prietenă de o viață a lui Anaid Tavitian. Cele doua autoare și au dorit de fapt sa transmită emoție“ - a mai precizat Corina Apostoleanu. 


Corina Apostoleanu se arata emoționată de stilul intervievator al lui Anaid și stilul vivace al Agathei Nicolau, completandu-se foarte bine. 

2Cartea este importanta și pentru cei prezenți, și pentru cei din generațiile următoare. Pentru ca este o carte care interesează și va interesa întotdeauna7 - a mai menționat Corina Apostoleanu. 

Steliana Bajdechi spune la rândul ei ca este prietena cu Anaid și știe ca toate cele sase cărți ale ei sunt despre trecut, dar su despre viitor. Ca prețuiește oamenii de cultură. Despre aceasta ultima carte spune ca este ca un roman de dragoste pentru teatru.

Steliana Bajdechi îi mulțumește lui Anaid Tavitian pentru invitația de a participa la eveniment. 

„Am avut plăcerea de a cunoaște cărțile lui Anaid înainte de a fi tipărite. Toate cele șase cărți sunt despre trecut, un trecut pe care Anaid știe să îl reconstituie foarte bine. Sunt cărți despre trecut, dar pentru viitor. Pentru a ști noi toși și generațiile viitoare ce s-a întâmplat“ - a precizat Steliana Bajdechi.  

"Pentru doamna Agatha Nicolau teatrul înseamnă dragoste. Și ce dovada mai mare de dragoste pate fi decât  prezenta dv numeroasa in sala". - a precizat Anaid Tavitian. 


Agatha Nicolau poveste ca totul a pornit de la un telefon de la "spiridușul intelectual" Anaid care i a propus sa își scrie memoriile. Și a acceptat pentru orașul Constanța este locul în care s a remarcat ca actrița, a născut, s a realizat artistic, locul în care atâtea etnii trăiesc în pace și armonie. Așa că a răspuns propunerii spiridușului intelectual și s a pus pe scris în timpul pandemiei. Ii mulțumește în mod deosebit lui Anaid Tavitian pentru ca a impulsionat-o sa își pună viața pe hârtie.
Invitații vor asista și la un recital susținut de studenți ai Universității Ovidius Constanța, facultatea de Arte, clasa prof. Vasile Gherghilescu, lector Clara Ghiuvelechian, asistent Daniela Dumitrescu. 

Vor interpreta studenții Betty Blumetti, Tudor Ciobotea, Marius Costea, Laurențiu Cotan, Andreea duță, Teodora Parpală, Leticia Țuțuianu, Constantin Stoichiță și Ștefania Trofin. 

Evenimentul este prezentat de actorul Dan Cojocaru. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii