Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 02 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța! Silviu Măcrineanu își lansează cel mai recent volum "Pași în penumbră"

ro

19 Jun, 2022 15:07 1101 Marime text
Lansare de carte Lansare de carte la Biblioteca Județeană Constanța!

Este vorba despre Silviu Măcrineanu, care  își lansează cel mai recent volum: "Pași în penumbră".


Evenimentul va avea loc miercuri, 22 iunie 2022, de la ora 17:30, în Aula Bibliotecii Județene Constanța. Cartea va fi prezentată de Corina Mihaela Apostoleanu și Steliana Bajdechi. Intrarea va fi liberă!


Născut pe 15 aprilie 1963, la Râmnicu Sărat, Silviu Măcrineanu a trebuit să aștepte cincizeci și cinci de ani până la debutul într-un volum colectiv, sugestiv intitulat Trei (2018). O carte scrisă de trei autori, din trei zone diferite ale țării, cu trei stiluri distincte, care nu se întâlniseră niciodată. Un an mai târziu îi apare volumul personal Privirea spre cer, care adună multe povestiri din viața sa și a înaintașilor săi, unele dintre ele publicate de-a lungul timpului pe blogul macrineanu.ro. Cum pofta vine mâncând, iată că vine în fața dumneavoastră, în anul 2022, cu primul său roman, Pași în penumbră, scris în vremuri de pandemie.


"Când Ionică Guiu va trece în pripă munții, din Ardeal în Regatul României, urmărit de către autoritățile maghiare, nu va putea nici măcar să-și imagineze încercările pe care îi va fi dat să le trăiască, în noua sa țară. Era anul de grație 1913, peste puțin timp va începe Marele Război, iar tânărul păstor covăsnean va îmbrăca uniforma armatei române, trăind întâmplări care îi vor pune la grea încercare caracterul. Pașii îl vor purta, dintr-un sat prăfuit de Bărăgan, către Kiev, Moscova și Budapesta, unde va cunoaște oameni extraordinari, care-i vor influența viața și-i vor deveni a doua familie. Va întâlni și dragostea, în forma ei cea mai devotată, într-un mod cu totul neașteptat. Iar cartea prieteniei îl va sili să facă alegeri dificile, riscante, pentru a-și ajuta prietenii aflați la necaz. Când în sfârșit își va găsi liniștea, lângă stâna sa și femeia iubită, tânărul va descoperi că a devenit bărbat în toată puterea cuvântului, iar o altă călătorie stă gata să înceapă." 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii