Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:58 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un al doilea angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

ro

23 Apr, 2020 09:30 615 Marime text
Administrația Națională a Penitenciarelor anunță un nou caz de îmbolnăvire.

„Astăzi, 23.04.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului București-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ și nu a interacționat cu persoane private de libertate”, transmite sursa citată.

Contacții identificați au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Spațiile de lucru sunt dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităților specifice, în baza planificărilor.

„Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiași unități, în data de 21.04.2020, menționăm că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacți, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deținuților contacți”, precizează Administrația Națională a Penitenciarelor.

„În continuare, informăm despre un prim caz confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Gherla, în persoana unui angajat care își desfășura activitatea în sectorul de deținere. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicațiilor Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Măsurile de scoatere din serviciu și înlocuire cu personal de rezervă, precum și cele de dezinfecție se implementează inclusiv în acest caz”, mai transmite sursa citată.
      

Ti-a placut articolul?

Comentarii