Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se discută despre eforturile aliate de gestionare a pandemiei de COVID-19 Ministrul Aurescu, prezent la reuniunea trilaterală a miniștrilor afacerilor de externe din România, Polonia și Turcia

ro

27 Apr, 2020 21:12 1170 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa marți, 28 aprilie 2020, la reuniunea trilaterală România-Polonia-Turcia, la nivelul miniștrilor afacerilor externe, alături de omologul polon, Jacek Czaputowicz, și omologul turc, Mevlüt Cavușoğlu. Reuniunea va fi desfășurată în regim de videoconferință.

Cei trei miniștri ai afacerilor externe vor discuta despre prioritățile NATO în contextul internațional actual, inclusiv eforturile aliate de gestionare a pandemiei de COVID-19, pe baza concluziilor celei mai recente reuniuni a miniștrilor de externe aliați, din 2 aprilie 2020.

Reuniunea va prilejui și un schimb de opinii despre evoluţiile din vecinătatea estică şi cea sudică a continentului european şi rolul NATO în gestionarea acestora, cu accent asupra măsurilor legate de consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare şi a sprijinului acordat țărilor partenere.

Consultările se înscriu în dialogul regulat al celor trei state pe teme de interes strategic și de securitate şi au un caracter informal, urmărind facilitarea discuțiilor pe teme de actualitate şi interes prioritar, util în armonizarea pozițiilor naționale şi în identificarea unor noi oportunități de coordonare şi cooperare.

Formatul trilateral de consultare România-Polonia-Turcia a fost lansat, la propunerea României, în anul 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii