Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă metodă de fraudă privind testele COVID. Mai mulți medici de familie din România sunt anchetați

ro

20 Nov, 2021 17:20 2028 Marime text
  • Cum falsifică medicii de familie din România testele Covid.

O metodă nouă de fraudă cu certificate verzi a fost identificată de oamenii legii.

Mai mulți medici de familie din România sunt anchetați pentru că ar falsifica teste Covid.

Unii dintre medici ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiți pacienți, atestând în mod nereal că sunt infectați.

Polițiștii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverințe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane, conform MAI.

Oamenii legii au descoperit că medicii declarau în platformele oficiale că testele rapide ale unor pacienți sunt pozitive. Astfel,  ei beneficiau de concediu medical, iar apoi aveau și certificat verde de trecere prin boală.
 
Oficial de la MAI!

În urma acțiunilor de verificare din ultimele zile, au fost întocmite 40 de dosare penale, dintre care 16 pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, informează MAI.

La acest moment, polițiștii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverințe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane.

Doar în ultima săptămână au fost tocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare certificatelor și adeverințelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane.


Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare și utilizare a certificatelor digitale UE.

În ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulți medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătății teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiți pacienți, atestând în mod nereal că sunt infectați.

În acest fel, pacienții respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile și obțin certificatul verde, deși în realitate nu au fost infectați.

La nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situații, care se află și în atenția organelor de poliție.

Adresăm un nou apel cetățenilor și operatorilor economici să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de protecție sanitară, mai transmite MAI.
 

Sursa foto:  Unsplash
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii