Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public! Mihai Soare, primarul comunei Siliștea – „Îndemn oamenii să își cultive grădinile în această perioadă, avem pământ bun!“

ro

27 Mar, 2020 16:59 1955 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor.
În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic.
Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
Mihai Soare, primarul comunei Siliștea, a declarat pentru ZIUA de Constanța că, la nivelul comunei, sunt aproximativ zece persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Acestea sunt monitorizate zilnic, atât de echipajele Poliției, cât și de autoritățile locale. „Am intrat și live pe Facebook cu persoanele aflate în autoizolare, le-am spus să respecte măsurile, că vom trece toți cu bine și peste asta și au înțeles“, a precizat Mihai Soare.
De asemenea, persoanele cu vârste de peste 65 de ani sunt ajutate de reprezentanții autorităților locale. Li s-au pus la dispoziție numerele de telefon la care pot apela oricând au nevoie de ajutor, iar echipele special desemnate în acest sens răspund solicitărilor.
Primarul a declarat că au fost împărțite oamenilor măști și pastile de cloramină, ceățenii fiind îndemnați totodată să ia toate măsurile necesare pentru protejarea proprie, dar și a celor din jur.
„Îndemn oamenii ca, în această perioadă în care nu își pot părăsi gospodăriile, să își cultive grădinile, avem pământ foarte bun și este păcat să nu profităm de el, mai ales că nu putem ieși din case și că nici nu știm ce ne mai rezervă viitorul“, a explicat primarul Mihai Soare.
Nu în utlimul rând, acesta a explicat că oamenii au înțeles că măsurile de protecție sunt luate pentru siguranța lor. Astfel, inclusiv vârstnicii vorbesc cu vecinii lor din interiorul gospodăriilor proprii și păstrând distanța minimă necesară.

Citește și:
Mesaje de interes public!:
Vasile Simion, primarul comunei Ghindărești – „Vârstnicii știu că pot apela la noi pentru orice au nevoie“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii