Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul privind începerea anului școlar, contestat la Constanța! Când s-ar putea da prima hotărâre

ro

21 Sep, 2021 00:00 1655 Marime text


anisie, monica anisie, nelu tataru, scoala online, francisc nemeth
  • În dosarul 87/36/2021, Curtea de Apel Constanța se va pronunța la data de 28 septembrie 2021.
  • Cazul se află în atenția Completului C1 Fond al instanței, prezidat de magistratul Francisc Nemeth.
  • Decizia Curții de Apel va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Ordinul care a reglementat începerea anului școlar trecut, 2020 – 2021, se află în atenția judecătorilor Curții de Apel Constanța!
 
Aceștia au anunțat că vor pronunța o primă hotărâre în legătură cu acest ordin la finele lunii septembrie. Indiferent care va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 87/36/2021 ce are ca obiect „Obligația de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020“ și în care părți sunt Daniel Tudorache, în calitate de reclamant, și, respectiv, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, Monica Anisie și Nelu Tătaru, în calitate de pârâți.
 
Recent, Curtea de Apel Constanța, în Completul C1 Fond prezidat de magistratul Francisc Nemeth, a decis să amâne pronunțarea în acest caz pentru data de 28 septembrie 2021.
 
Declarația fostului ministru al Educației
 
Amintim, la momentul înregistrării dosarului la instanță, Monica Anisie, fostul ministru al Educației, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu aflase de acest proces și nici nu cunoaște persoana care a dechis acțiunea.
 
Demnitarul a precizat însă, de la bun început, că procesul se va închide de la sine.
 
„Ordinul contestat în cauză, așa cum reiese din obiectul dosarului, a fost abrogat. Este vorba despre Ordinul comun al Ministerelor Educației și Cercetării și, respectiv, al Sănătății privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Acest ordin a fost abrgoat când au fost închise școlile, în luna noiembrie 2020“, a explicat senatorul Monica Anisie.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, la momentul redeschiderii școlilor în februarie 2021 a fost dat un alt ordin, așa încât cel care face obiectul dosarului înregistrat la Curtea de Apel Constanța nu mai este în vigoare acum.
 
„În aceste condiții, procesul se va închide de la sine, căci ordinul atacat nu mai este în vigoare, a fost abrogat, iar dosarul este fără obiect“, a mai precizat Monica Anisie.
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Sorin Cîmpeanu propune ca elevii din clasele terminale să meargă, la școală, în scenariul roșu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii