Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când vor analiza judecătorii din Constanța Ordinul privind deschiderea anului școlar 2020-2021

ro

05 Apr, 2021 00:00 1777 Marime text
 
  • Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 87/36/2021, pe rolul Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
  • Obiect procesului este reprezentat de „obligaţia de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020“.
  • „Ordinul contestat în cauză, așa cum reiese din obiectul dosarului, a fost abrogat“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, senatorul Monica Anisie.
  • Curtea de Apel Constanța va analiza cazul pe data de 19 mai 2021, de la ora 13.00.
S-a fixat prima înfățișare în procesul de la Constanța în care se cere anularea Ordinului privind deschiderea anului școlar 2020-2021!
 
Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 87/36/2021, pe rolul Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, ce are ca obiect „obligaţia de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020“.
 
În urma repartizării aleatorii a cazului, s-a stabilit ca acesta să fie analizat la data de 19 mai 2021, de la ora 13.00, de completul C1 Fond al instanței.
 

Declarațiile fostului ministru al Educației

 
Amintim, printre pârâții din proces figurează și Monica Anisie, fostul ministrul al Educației. Contactată telefonic cu o ocazie anterioară, aceasta a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu aflase de acest proces și nici nu cunoaște persoana care a dechis acțiunea.
 
Demnitarul a precizat însă, de la bun început, că procesul se va închide de la sine.
 
„Ordinul contestat în cauză, așa cum reiese din obiectul dosarului, a fost abrogat. Este vorba despre Ordinul comun al Ministerelor Educației și Cercetării și, respectiv, al Sănătății privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Acest ordin a fost abrgoat când au fost închise școlile, în luna noiembrie 2020“, a explicat senatorul Monica Anisie.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, la momentul redeschiderii școlilor a fost dat un alt ordin, așa încât cel care face obiectul dosarului înregistrat la Curtea de Apel Constanța nu mai este în vigoare acum.
 
„În aceste condiții, procesul se va închide de la sine, căci ordinul atacat nu mai este în vigoare, a fost abrogat, iar dosarul este fără obiect“, a mai precizat Monica Anisie.
 
Facem precizarea că, reclamant în dosarul cu numărul 87/36/2021 este, potrivit informațiilor oficiale, Daniel Tudorache, iar printre pârâți, alături de Monica Anisie, figurează și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, dar și Ministerul Sănătății și, respectiv, Ministerul Educației și Cercetării.
 

Noul ordin, contestat și el

 
Pe de altă parte, așa cum arătam în edițiile anterioare, și noul Ordin prin care au fost aprobate măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2 a fost atacat la Curtea de Apel Constanța.
 
Acest dosar are numărul 113/36/2021, în cauză reclamantul fiind același, iar pârâții fiind noii miniștri ai Sănătății și ai Educației, în speță Vlad Voiculescu și, respectiv, Sorin Cîmpeanu.
 
Pentru acest proces, însă, nu a fost fixat încă primul termen de judecată.
 
Oricare vor fi deciziile luate de judecătorii Curții de Apel Constanța în cele două procese, acestea vor putea fi atacate la instanța superioară.
 
Citește și:

Ministrul Educației:
Elevi din 78 de licee nu vor putea susține simulările pentru Bacalaureat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii