Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu îşi amână vizita la Haga. Discuție telefonică, cu omologul său olandez, pe tema COVID-19

ro

19 Mar, 2020 17:31 883 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi, 19 martie 2020, o discuție telefonică cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Stef Blok.

Convorbirea a avut loc pe fondul ultimelor evoluții ale pandemiei COVID-19, care au impus amânarea vizitei oficiale a șefului diplomației române la Haga, ce trebuia să aibă loc pe 25 martie, în contextul aniversării a 140 de ani de relații diplomatice româno-olandeze.

Cei doi miniștri au realizat un schimb de opinii despre eforturile naționale și la nivel european în direcția combaterii acestei pandemii. Ministrul Bogdan Aurescu a menționat, în acest context, inclusiv prezența comunității românești din Olanda, care este bine integrată și contribuie în mod pozitiv la dezvoltarea societății olandeze. 

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat dinamica dialogului politico-diplomatic derulat în ultima perioadă, care creează premisele pentru aprofundarea cooperării româno-olandeze, atât în plan bilateral, cât și la nivel european și internațional. Cei doi șefi ai diplomațiilor au agreat continuarea, în perioada următoare, a exercițiului comun de a identifica cele mai importante priorități și proiecte de interes reciproc, demarat la finalul anului trecut. Ministrul Blok a exprimat aprecierea pentru cetățenii români care trăiesc și muncesc în Olanda.

Cei doi miniștri au stabilit reprogramarea vizitei la Haga de îndată ce condițiile vizând gestionarea pandemiei o vor permite și marcarea corespunzătoare, cu această ocazie, a aniversării celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Sursa foto: mae.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii