Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat “Vrem străzi asfaltate, trotuare, spații verzi, parcări, locuri de joacă pentru copii în cartierul Tomis Plus!”

ro

09 Nov, 2020 00:00 3054 Marime text
  • Comunitatea Tomis Plus s-a extins considerabil în ultimii ani și încă se extinde
  • Oamenii își plătesc taxele  și impozite, contribuind consistent la bugetul local al orașului Constanța
  • Problema principală este că în acest cartier sunt exclusiv terenuri private, inclusiv străzile și locurile de parcare
  • Constănțenii din acest cartier, solicită primăriei să facă o analiză a terenurilor și o analiză de oportunitate în vederea achiziționării de terenuri pe care să se poată amenaja spații verzi, locuri de joacă pentru copii și măcar o parcare mai mare supraetajată 

Comunitatea Tomis Plus s-a extins considerabil în ultimii ani și încă se extinde. Deja locuiesc peste 1000 de familii în cartier din care 70% cel puțin au copii mici (peste 1000 de copii).
Oamenii își plătesc taxele  și impozite, contribuind consistent la bugetul local al orașului Constanța. Măcar din acest considerent, administrația publică locală ar trebui să se intereseze de problemele noastre și să ia niște măsuri cât mai urgent, cât încă se mai poate.

La alegerile locale, pe liste au fost înscriși peste 2000 de alegători în Tomis Plus.

“Din păcate, vechea administrație a aprobat PUZ-uri fără a respecta niște reglementări cel puțin estetice legate de înălțimea imobilelor și spațiul dintre acestea, generând un haos urbanistic în întreaga zonă. Primăria s-a degrevat până acum să ia în gestiune străzile, aleile, iluminatul public și utilitățile așa cum ar fi normal. Imaginile sunt dezolante: bloc lângă bloc, mașini înghesuite în jurul blocurilor și pe toate aleile înguste, deja cartierul este foarte aglomerat de mașini și încă se construiesc alte blocuri. Mulți dezvoltatori nu au respectat rigorile legii, mai ales în privința spațiilor verzi care sunt aproape inexistente. Am fost minţiţi în față că vom avea locuri de parcare când de fapt locurile sunt mai mult decât insuficiente. Nu avem trotuare, nici străzi asfaltate corespunzător, străzile nu au fost preluate în gestiune de primărie decât o mică porțiune unde circulă transportul în comun, dar și acea “strada” este de șantier mai degrabă. Nu avem spații verzi unde să stai pe o băncuță cu copiii, nu avem locuri de joacă (există unul singur de 50 mp, cu mobilierul învechit și deteriorat de acum 10 ani)”, susțin locuitorii cartierului printr-o petiție online, pe care au adresat-o și noii administrații locale.  

Ce soluții propun ei?


Problema principală este că în acest cartier sunt exclusiv terenuri private, inclusiv străzile și locurile de parcare.
Dacă se acționează rapid, pot fi salvate anumite terenuri pe care nu s-a construit încă nimic și se află răsfirate prin cartier.
Solicită primăriei să facă o analiză a terenurilor și o analiză de oportunitate în vederea achiziționării de terenuri (sau exproprieri pentru utilități publice conform legii) pe care să se poată amenaja spații verzi, locuri de joacă pentru copii și măcar o parcare mai mare supraetajată.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii