Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

ro

02 Apr, 2022 00:00 4711 Marime text
  • Cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari
  • Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia
  • Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă
 
Consilierii locali au aprobat în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru trecerea unor bunuri imobile – mijloace fixe de tip elemente navale din domeniul public în domeniul privat al Constanței.

Astfel, cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari.
Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia.

Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă.

Și pentru că ieri a fost 1 aprilie, ziua Păcălelii, reprezentanții proiectului Constantiana care își propune să aducă în atenția publicului elemente de patrimoniu material sau imaterial și să tragă un semnal de alarmă asupra desconsiderării îngrijorătoare a istoriei orașului au lansat în online o postare prin care, evident în glumă, au notat că aceste vedete militare nu ar trebui să fie scoase din uz fără consultarea publică a constănțenilor și mămăienilor (n.r. cei care locuiesc în cartierul Mamaia din municipiu).

„Un reper de excepție al bunului gust, al esteticii urbane dar si o vedetă demnă de identitatea multiculturală si policonfesională a litoralului tomitan, vaporașul nu a produs niciun rău, nimănui. Un simbol grandios cu care mămăienii, dar și constănțenii, se identifică până la confuzie nu poate fi scos din uz fără consultare publică!", au scris reprezentanții proiectului Constantiana.



Imediat constănțenii s-au sesizat și au cerut mai în glumă mai în serios ca vedetele militare, simbol al epocii Mazăre să fie înlocuite cu excavatoare și buldoreze, simbol al mandatului primarului Vergil Chițac, evident ca o aluzie la faptul că orașul este arhiplin de utilaje care maim ult staționează decât execută lucrări.

„Să fie înlocuite de excavatoare și buldozere. Dacă tot stau nemișcate de luni de zile măcar să scăpăm de ele din oraș sau de pe centură. Fiind deja galbene nici nu mai trebuiesc vopsite - măcar să știe lumea că le-a pus Chițac ", a scris un constănțean supărat.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

După roata lui Făgădău, Chițac vrea să caseze și să vândă cele cinci vapoare din Constanța amplasate în mandatele lui Mazăre (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii