Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Un an de când Primăria Constanţa a promis reabilitarea străzilor din cartierul Compozitorilor

ro

13 Aug, 2019 00:00 2477 Marime text

Zilele acestea se împlineşte anul de când municipalitatea anunţa că străzile din cartierul Compozitorilor intră în reabilitare. Pe 20 august 2018 se depunea la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanţa, cartier Compozitori, etapa I: aleea Constantin Bobescu, Prelungirea Eduard Caudella - tronson I (între strada Rapsodiei şi strada Constantin Bobescu), strada Zeno Vancea, strada Cella Delavrancea - tronson 1 şi tronson 2, strada Sfântul Ioan Damaschin, Dumitru Kiriac, Alexandru Bogza - tronson 1 şi tronson 2, strada Titus Cergău - tronson 2“.

Cartierul Compozitorilor, de la strada Baba Novac spre sud până la strada Eliberării şi spre est până la strada Bogdan Vasile, a înregistrat de-a lungul ultimilor 15-20 de ani o intensă dezvoltare urbanistică, reprezentată în principal prin construcţii de locuit proprietate privată. Suprafeţele existente ale străzilor ce urmau a fi reabilitate prezintă degradări structurale majore, din cauza circulaţiei mijloacelor de construcţii grele de la şantierele adiacente, a autoturismelor riveranilor şi a unui sistem rutier eterogen necorespunzător. Principalele degradări sunt: cedări, denivelări, tasări, gropi, care în perioadele cu precipitaţii sunt pline cu noroi.

 

Structura drumurilor existente este neuniformă şi necorespunzătoare pentru traficul auto, având următoarele caracteristici: zona amenajată empiric cu straturi neomogene de piatră spartă, aşezată în mai multe etape, fără compactare în straturi necoezive, care prezintă tasări locale neuniforme din cauza acumulărilor necontrolate de ape pluviale; pe traseul utilităţilor subterane, terenul prezintă tasări şi un sistem rutier necorespunzător; pe zonele de pământ, drumul este la nivelul terenului natural existent.
 
După un an, situaţia este neschimbată. „Aşa arată, în luna august 2019, străzile din cartierul Compozitori. În campania electorală din 2016, Decebal Făgădău a promis că, până în 2018, toate străzile din oraşul Constanţa vor fi asfaltate. Suntem spre finalul anului 2019, iar în cartierul Compozitori străzile arată în continuare ca într-un cătun uitat de lume din secolul 18. Asfaltarea tuturor străzilor din acest cartier nu mai este (dacă o fi fost vreodată) o prioritate pentru primarul nostru. Dar este rostogolită, ca promisiune, de la un an la altul. Este ceea ce ştie să facă Făgădău cel mai bine pentru constănţeni: să promită că se va ţine de promisiuni. Constanţa are nevoie de un alt primar! În 2020, vom aduce Constanţa în rândul oraşelor civilizate”, susţin reprezentanţii USR Constanţa. De altfel, fotografiile surprinse în cartier sunt elocvente.

Sursa foto: Facebook USR Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii