Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan Urbanistic de Detaliu care vizează construcția unui imobil în cartierul Compozitorilor în consultare publică (DOCUMENTE)

ro

31 May, 2023 00:00 1714 Marime text
  • Beneficiar este Mihai Budeanu iar elaborator Biroul Indivudual de Arhitectură, Pribeagu Veronica
  • Publicul este invitat să transmit observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța până la data de 14.06.2023
  • Comunicarea rezultatului consultării se va face în perioada15.06.2023 - 24.06.2023
  • Potrivit memoriului justificativ care însoțește documentația, obiectivul lucrării constă în determinarea condițiilor de construire a unei locuinţe individuale şi a dependinţelor acesteia pe un amplasament situat în mun. Constanța, strada Iosifv Ivanovici nr. 1A
  • În prezent, terenul este liber de construcții
 

 
Primăria Constanța a lansat în consultare elaborarea Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire locuință și dependințe pe strada Iosif Ivanovici nr. 1A.

Beneficiar este Mihai Budeanu iar elaborator Biroul Indivudual de Arhitectură, Pribeagu Veronica.

Publicul este invitat să transmit observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța până la data de 14.06.2023.
 
Observatiile pot fi transmise prin e-mail la: primarie@primaria-constanta.ro sau prin posta la adresa: Primăria Municipiului Constanța: Bd. Tomis, nr. 51, et. 2, Serviciul Planificare Urbană și Mediu sau depuse la registratura Primăriei Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall - Bd. Al. Lăpușneanu nr. 116C.

Comunicarea rezultatului consultării se va face în perioada 15.06.2023 - 24.06.2023.

Potrivit memoriului justificativ care însoțește documentația, obiectivul lucrării constă în determinarea condițiilor de construire a unei locuinţe individuale şi a dependinţelor acesteia pe un amplasament situat în mun. Constanța, strada Iosifv Ivanovici nr. 1A.

Planul Urbanistic de Detaliu își propune studierea elementelor urbanistice referitoare la dimensionarea, reglementarea retragerilor faţă de limitele de proprietate, funcționalitatea și aspectul arhitectural, integrarea și armonizarea noii construcții și a amenajărilor propuse cu cele existente în zonă, rezolvarea circulației carosabile și pietonale, circulația juridică a terenurilor și echiparea cu utilități edilitare.

Planul urbanistic de detaliu reglementează retragerile faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, înăltimea constructiilor, accesurile auto şi pietonale.

Amplasamentul studiat se află într-o zonă preponderent rezidenţială în zona vestică a Municipiului Constanţa.

În prezent, terenul este liber de construcții.

Zona studiată, şi are categoria de folosință arabil, conform Extrasului de carte funciară.

Beneficiarul are drept de proprietate asupra imobilului în baza Contractului de vânzare- cumpărare autentificat cu nr. 2440/20.10.2021.
Zona în care se află terenul studiat face parte drintr-un ţesut urban în curs de dezvoltare, cu vecinătăţi având funcţiuni similare sau conexe. Fondul construit existent s-a dezvoltat începând cu anul 2006, ulterior aprobării PUD Compozitori cu HCL 588/2005 şi se apreciază a fi în stare relativ bună, majoritatea construcţiilor fiind imobile noi.
 
Terenul care genereaza P.U.D. este proprietatea privată a familiei Budeanu (Budeanu Mihai şi Budeanu Marcela), confort Contractului de vânzare-cumpărare autentificat cu nr. 2440 din 20.10.2021, emis de S.P.N. Dimancea Anda Denisa şi Oprescu Adela.

Pacelele învecinate pe laturile de nord-est, nord-vest şi sud-est sunt de asemenea în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, iar vecinătatea terenului pe latura de sud-vest este domeniu public – strada Iosif Ivanovici, vezi secțiunea „documente”.
 
Realizarea obiectivelor propuse nu va influenţa în mod negativ calitatea zonei, ci din contră, va întregi frontul stradal. De asemenea, considerăm că dispunerea construcţiilor în regim izolat este cea mai favorabilă pentru asigurarea unui mediu degajat şi relaxat din punctul de vedere al unui peisaj urban plăcut şi corect, dar şi un aspect benefic pentru proprietarii terenului, se mai arată în documentație.

PUD-ul pentru construire locuință și dependințe, str. Iosif Ivanovici nr. 1A, investitor Budeanu Mihai – etapa demarare consultare publică s-a aflat și în atenția Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism din 26.04.2023.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Președintele PNL Însurăței din județul Brăila, vrea să ridice un bloc de apartamente pe locul fostei grădini a Teatrului de Vară din Mamaia (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii